"A vége valahogy mindig egy stagediving" - Polgár Odett A Nagy Évem podcastban

2021.07.19. 10:31, vferi

wide.jpg

A Nagy Évem című podcastban magyar előadókkal beszélgetünk áttörésről, sikerről és bukásról - arról az évről, amelyik elindította őket a popsztárrá válás útján, és arról, mi történt velük azután, karrierjük hullámvasútján. Harmadik adásunk vendége Polgár Odett, aki azt is elmeséli, miért sírta el magát a színpadon az első fellépése alatt. Keresd az adást a Spotifyon,  a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Polgár Odett a Megasztár harmadik szériájában tűnt fel, már több mint 15 éve a magyar popszakma meghatározó alakja. Olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Hanyatt, a Van az a pillanat és az Éjszaka, de a Marsalkó Dáviddal közös Holnapig is nagyot ment. Háromszor szerepelt A Dal című tehetségkutató műsorban, a Sztárban sztárból Nena 99 Luftballons című számának német eredetijével búcsúzott, de ő énekelte minden idők második legjobb magyar tévésorozatának a főcímdalát is.

2014-ben a Blondie előtt lépett fel a Budapest Arénában, és azzal kezdődik ez a beszélgetés, hogy elmeséli, hogyan jött ez a lehetőség, és milyen érzés volt, amikor Debbie Harry kétszer is megtapsoltatta őt a közönséggel. Három évvel ezelőtt még úgy fogalmazott, hogy "amíg mozgok, amíg hangot tudok kiadni, a színpadon szeretnék lenni", de most már nem teljesen biztos benne, hogy élete végéig ezt akarja csinálni. "Borzasztóan sok minden történt három év alatt" - mondja most. Például elindította a Zenél az utca című tehetségkutató vlogsorozatát, amivel rengeteg terve van még.

wide2.jpg

Miért akart annyira kijutni az Eurovíziós Dalfesztiválra ("Értem én a viccet, csak én szeretem")? Hogyan tanulta meg elviselni az ostoba embereket? Miért hozta meg azt a döntést, hogy a magánéletéről soha nem beszél a sajtóban? Miként tekint vissza a megasztáros szereplésére? Zavarja az idő múlása? Miért köszönte meg Chloë Sevigny-nek az egyik klipjét? És mi volt az a pánikroham a lemezbemutató koncertje előtt?

Szó esett az élő fellépéseiről is, amik mindig élményszámba mennek. Gyakran szinte tudatmódosult állapotba kerül a színpadon, és a 2014-es VOLT fesztiválon egyszer csak bevillant neki, hogy ki akarja próbálni a stagedivingot. Az sem érdekelte, hogy miniszoknyában van, fogta magát, és bevetette magát a tömegbe. Azóta ez kötelező eleme a koncertjeinek. És persze beszélgettünk a 2011-es évről, amikor beütött a Hanyatt ("a mai napig szerintem senki nem tudja megmagyarázni, hogy miért lett sláger az dal").

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban!

A podcast műsorvezetője a Recorder magazin vezető szerkesztője, Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenéért Kristóf Norbert.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/07/19/_a_vege_valahogy_mindig_egy_stagediving_odett_a_nagy_evem_podcastban
"A vége valahogy mindig egy stagediving" - Polgár Odett A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása