Valami kedves és belülről jövő. kristoaf: stáblista (lemezkritika)

2021.07.07. 10:00, vferi

wide1_26.jpg

A Red Hot Chili Peppers-gitár találkozik a magyar poppal kristoaf első albumán, miközben van itt még alter mood, mesebeli konceptlemez és egy csipetnyi magányos Bon Iver is. Ez a kritika először a Recorder magazin 85. számában jelent meg.

"Holnap tán elfogadják, amit csinálsz" - énekli Tóth Kristóf, avagy kristoaf, aki még az újkor egyik legérdekesebb női előadójával, OHNODY-val is kollabol egyet az úgyisjó című dalban. Határozott, mégis könnyed nekilendülés ez a lemez, ahol a popzene mezsgyéjén haladva próbálja az előadó elhitetni veled, hogy ő amúgy egy elvont figura. Amikor bedobod a kristoaf CD-t a családi nyaraló melletti tóba, akkor kicsit zavaros lesz tőle a víz, de látni, hogy valami kedves és őszintén belülről jövő dolgot akar velünk közölni ez a legény.

Engem az óceán című számmal bizony el is kapott rendesen. Tökéletes hajnali sláger a 05 című klipes dal, ahol bármennyire is beittál az előző éjjel, hajnalban hazaúton, ahogy kanyarodik fel a nap az égboltra, úgy tör fel belőled is minden olyan érzés, amit próbálsz lenyomni. 

kristoaf.pngElőadó: kristoaf

Cím: stáblista

Kiadó: Universal

Megjelenés: 2021. május 21.

Műfaj: alter pop

Kulcsdal: 05

 

 

7,5/10

Kristóf Norbert

kristoaf a Faceboookon.

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/07/07/valami_kedves_es_belulrol_jovo_kristoaf_stablista_lemezkritika
Valami kedves és belülről jövő. kristoaf: stáblista (lemezkritika)
süti beállítások módosítása