Filmrecorder. Egy új sorozat, harmadik évadnak álcázva – Master of None: Moments in Love (kritika)

2021.07.04. 16:00, vferi

wide1_32.jpg

Az utóbbi évek egyik legünnepeltebb netflixes sorozata, a Master of None négy év szünet után egy merész nézőpontváltással tér vissza. De mennyire működik a kísérlet? Ez a kritika először a Recorder magazin 85. számában jelent meg.

A Master of None harmadik évad lényegében egy spin-off, hiszen a sorozat alkotója és eddigi főszereplője, Aziz Ansari helyett ezúttal az általa játszott figura egyik legjobb barátja, a leszbikus Denise (Lena Waithe) és annak felesége (Naomi Ackie) kerül a középpontba. A sorozat stílusa is jelentősen átalakult: míg az első két évad vegyítette a komédiát a komoly emberi témákkal, a nyomasztó harmadik kevés okot ad a nevetésre. 

A Master of None kísérleti évada sok szempontból elismerésre méltó, és időként kifejezetten erőteljes – a negyedik epizód hiánypótló és szívfacsaró betekintés a lombikbébiprogramba –, de papíron jobb ötletnek tűnhetett. A nézői elvárásokkal történő ilyen szintű szembeszállás inkább bosszantó, mint lenyűgöző: a végtelenül lelassított, hétköznapi cselekedeteket bemutató képsorok hangulatteremtés helyett próbára teszik a néző türelmét, maga a központi szerelem pedig egyszerűen nem elég érdekes ahhoz, hogy igazán átérezzük az elmúlásásának fájdalmát.

hol láthatóNetflix
osztályzat: 6/10
szerzőRácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2021/07/04/egy_uj_sorozat_harmadik_evadnak_alcazva_master_of_none_moments_in_love_kritika
Filmrecorder. Egy új sorozat, harmadik évadnak álcázva – Master of None: Moments in Love (kritika)
süti beállítások módosítása