"A Parfüm is beütött, miért ne üthetne be még egy?" - Boggie A Nagy Évem podcastban

2021.07.04. 08:00, vferi

wide1_34.jpg

A Nagy Évem című podcastban magyar előadókkal beszélgetünk áttörésről, sikerről és bukásról - arról az évről, amelyik elindította őket a popsztárrá válás útján, és arról, mi történt velük azután, karrierjük hullámvasútján. Második adásunk vendége Csemer Boglárka, alias Boggie, aki a Parfüm című dalával olyan nemzetközi kört futott, mint magyar előadó szinte soha, majd megnyerte A Dalt, és 220 millió ember látta őt énekelni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Keresd az adást a Spotifyon vagy más ismert podcasthallgató appekben!

"Egyik nap még az ismeretlenség nyugalmával írogatom a kis dalaimat, fellépegetek itt-ott, aztán hirtelen egy hét alatt megnézik 13 millióan a dalomat. Ez egy olyan népmesei sztori, hogy én se hiszem el sokszor" - mesélte a podcastunkban Boggie a 2014-es évről, amikor a Parfüm letarolta az internetet. A nagy sikert fel kellett dolgozni, és nem volt mindig könnyű "elviselni az egész világ figyelmét". Hogyan merült fel egy nemzetközi karrier lehetősége akkoriban, mik voltak ennek a veszélyei, és mit bánt meg ezzel kapcsolatban? 

Egy évvel később jött A Dal, és az eurovíziós szereplés, ahol egy balladát, a Wars For Nothing című világbéke himnuszt énekelte. Akkor ezt egy jó következő lépésnek gondolta, de ma már látja, hogy amennyit nyert vele, annyit veszített is. Ellepték a trollok a közösségi médiás felületeit, megjelentek a rosszakarók, megkörnyékezte a bulvár, és leszívta az energiáit a versennyel járó körítés. "Ez a dal nagyon elkomolyított" - mondta még erről, és utána évekbe telt, mire újra hívták fesztiválokra. Megbeszéltük azt is, hogy mennyire volt bosszantó ebben az időszakban, hogy feltűnt a színen egy másik Bogi nevű énekesnő.

Tipikus csepeli munkáscsaládból származik, úgy nőtt fel, hogy mindent neki kell megoldania, és ez a zenei karrierjével kapcsolatban is igaz, különösen, mióta önmaga menedzsere lett. 16 éves kora óta van együtt a férjével, Nagy Bálint filmrendezővel, akinek a fejéből kipattant a Parfüm videoklipjének zseniális ötlete. Szó esik arról is, hogy mi változott azzal, hogy anya lett, és miért nem költöztek külföldre. "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az utóbbi másfél évben nem jutott eszembe, hogy nagyon gyorsan el kéne húzni innen" - jegyezte meg.

wide2_28.jpg

A kezdetektől fogva következetesen három nyelven kommunikál a rajongóival, és a most készülő negyedik albumán is lesznek angol és francia nyelvű dalok. A pandémia alatt jött rá, hogy a francia vonalat tovább kell építeni, mert a koncertek kiesésével "ebből egy COVID alatt nem lehet megélni". 

Itthon pedig szeretne nyitni egy szélesebb közönség felé, és elgondolkozott azon is, hogy ezért milyen kompromisszumokra hajlandó. Azt tűzte ki célnak, hogy az új albumon csak slágerek lesznek, a legújabb dala, a most pénteken a Recorderen debütált Füst is már ezt a vonalat képviseli: "van benne egy kis trendiségre hajazás, amit eddig nem csináltam, de imádom, és teljes mellszélességgel vállalom".

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, vagy más podcasthallgató alkalmazásokban!

A podcast műsorvezetője a Recorder magazin vezető szerkesztője, Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenéért Kristóf Norbert.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/07/04/_a_parfum_is_beutott_miert_ne_uthetne_be_meg_egy_boggie_a_nagy_evem_podcastban
"A Parfüm is beütött, miért ne üthetne be még egy?" - Boggie A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása