Szerdától újra Benczúr Kerti Esték: a Dobroda zenekar nyitja a népzenei koncertsorozatot

2021.06.22. 12:00, Recorder.hu

hbp_benczur_650.jpg

Harmadjára tölti meg népzene a pesti belváros legtágasabb és legelegánsabb kertjét – idén is itt a Benczúr Kerti Esték népzenei koncertsorozata! Az NKA Halmos Béla Programiroda és a Benczúr Ház Kulturális Központ együttműködésében létrejött eseménysorozat idén is várja a népzene kedvelőit! 2021. június 23. és szeptember 1. között: összesen hat alkalommal élvezhetjük a népzenét szerda esténként Budapest egyik leghangulatosabb kerthelyiségében, a VI. kerületi Benczúr Ház udvarán.

Az első koncertet június 23-án a Nógrád megyei Dobroda zenekar adja, amelynek tagjai között Balogh Kálmán cimbalmost és Fekete Bori énekesnőt is hallhatjuk; másodikként július 7-én egy egészen friss formáció, a Szabó Dániel és a Pázsint zenél majd. A fellépők sorát gyarapítja július 21-én Tímár Sára és zenekara; augusztus 11-én a délszláv és balkáni népzene budapesti nagykövetei, a Babra; augusztus 25-én a népzene és a jazz találkozik a Borbély Mihály Quartet koncertjén; szeptember 1-jén pedig a Fanfara Complexa fogja elhozni a moldvai balkáni hangzást.

A meghívott zenekarok közül sokan új műsorral lépnek fel, amelyre a tavalyi év végén kiírt alkotói pályázaton nyertek támogatást a Halmos Béla Kollégiumtól. Az alkotói folyamatról készült, Így alkotunk mi című videósorozatban betekintést nyerhetünk többek között a Babra és Borbély Mihály munkájába is.

A Benczúr Kerti Esték hűsítő italokkal és terasszal várja a közönséget már 18 órától este 10-ig!

Járványügyi szabályok: a Benczúr Kerti Esték Népzenei koncertsorozata, mint szabadtéri kulturális rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható. A rendezvény ültetéses, 200 fő befogadására alkalmas. A nézőtér területén a maszk használatát a szervezők nem teszik kötelezővé. A szabályozások, természetesen, időről-időre változhatnak. A Benczúr Ház Kulturális Központ mindig az adott időszakban hatályos rendeleteknek megfelelően jár majd el a beléptetést, a biztonsági intézkedéseket illetően.

A június 23-ai nyitóesemény, a Dobroda zenekar koncertje a Facebookon.

Szabó Dániel és a Pázsint július 7-én.

Tímár Sára és zenekara július 21-én.

Benczúr Kerti Esték a Facebookon.

(X) A cikk a Halmos Béla Program megbízásából jelenik meg.

https://recorder.blog.hu/2021/06/22/szerdatol_ujra_benczur_kerti_estek_a_dobroda_zenekar_nyitja_a_nepzenei_koncertsorozatot
Szerdától újra Benczúr Kerti Esték: a Dobroda zenekar nyitja a népzenei koncertsorozatot
süti beállítások módosítása