Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás, együttlét: jön az első Szeláví! Fesztivál a fővárostól egy ugrásra, Pilisborosjenőn!

2021.06.11. 15:15, Recorder.hu

szelavi_650.jpg

(X) Családias hangulatot, változatos programokat és sok zenét ígérnek egy új kisfesztivál, a Szeláví! szervezői azoknak, akik ellátogatnak a budai hegyekben megbúvó Pilisborosjenőre június harmadik hétvégéjén. A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló rendezvény idén először várja a látogatókat, méghozzá a levendulavirágzás idején.

A főváros határától egy ugrásra fekvő, akár biciklivel is könnyen elérhető fesztiválterület a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában található és csodás rálátást kínál a településre, annak természeti értékeire. A pompás látképen túl sok mást is tartogat ez a hétvége a piknikezni vágyóknak. Zene, irodalom, gyermekprogramok, workshopok és szakmai beszélgetések – ez mind látható, hallható és átélhető lesz a legelső Szeláví! fesztiválon.

Június 18-20. között Pilisborosjenőre érkezik Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, akik személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikat mutatják be a fesztiválon. Csillagom című műsorával fellép Szirtes Edina Mókus, akit Fekete János kísér, miközben Jammal beatboxol. Szintén a koncertek sorában találjuk a Swing á la Django és Horányi Juli közös műsorát, akik a francia manouche swinget és a magyar autentikus zenével frigyre lépő tangót is megismertetik a közönséggel.

/ Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László

szelavi_grecsokollar_650.jpg

Lesz Barabás Lőrinc Live Act is: Lőrinc ez alkalommal egyedül szólaltatja meg szerzeményeit, trombitával, billentyűkön, laptoppal és loop stationnel. Élő előadása izgalmas utazás lesz a modern zene és törzsi motívumok határterületeire. Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés-irodalmi produkciója, a GreCSÓKOLlár is szerepel a kínálatban. A dalszerző-frontember és az író közös estjén előkerül az ihlet és barátság, a maradás és menekülés, a remény és lemondás témája, de lesz szó szerelmekről és szeretőkről is. Mindez közös dalokban, új novellákban.

/ Németh Juci és G. Szabó Hunor

szelavi_jucihunor_650.jpg

A fesztiválon fellép a Pilisborosjenőn élő zenészpár, Németh Juci és G. Szabó Hunor is, akik ezúttal elsősorban múltbéli kedvenc dalaikat adják elő sajátos felfogásban és hangszereléssel, de persze saját szerzeményeik is megszólalnak majd. Láthatjuk a fesztiválon Beck Zoli önálló szerzői estjét is, amelyen többek között gitár, ukulele, minizongora, kazu és szájharmonika is megszólal majd.

/ Csaknekedkislány

szelavi_csaknekedkislany_650.jpg

Több más, helyi kötődésű zenekarral együtt ott lesz a Szeláví! fesztiválon a a Bekvart is, a Szeder Trió bájos, szókimondó, humoros koncerttel készül, fellép továbbá a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar is, méghozzá a legjobb URH-dalokkal. Az estéket a hétvégén DJ Hanzee teszi majd felejthetetlenné, a fesztivál zárókoncertjét pedig nem más, mint a Csaknekedkislány tánczenekar adja.

Még több program: www.szelavifesztival.hu

Szeláví! a Facebookon.

Ez pedig a Szeláví! beharangozó kisfilmje, több ismerős szereplővel: 

 

https://recorder.blog.hu/2021/06/11/szabadsag_orom_fesztelenseg_kikapcsolodas_egyuttlet_jon_az_elso_szelavi_fesztival_a_belvarostol_egy_
Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás, együttlét: jön az első Szeláví! Fesztivál a fővárostól egy ugrásra, Pilisborosjenőn!
süti beállítások módosítása