Filmrecorder. Sose vidd halotti torra a sugar daddydet! - Shiva Baby (kritika)

2021.06.05. 13:33, Gaines

shiva-baby.jpg

Az év legnyomasztóbb nagy családi összejövetelébe ugorhatunk fejest a Shiva Baby című filmben, de szerencsére rendkívül szórakoztató is az egyre szorultabb helyzetbe kerülő főhőssel menni. Ez a kritika először a Recorder magazin 84. számában jelent meg.

A Shiva Baby büszkén állhat be a pánikrohamfilmek zaklatott sorába, olyan közelmúltbeli gyomorgörcsöt okozó példák mögé, mint az anyám!, a Her Smell vagy a Csiszolatlan gyémánt. Most nem horrorban vagy thrillerben utazunk, hanem vígjátékban, de ez se sokat segít, hiszen a kínos humor szintén komoly erőpróba.

Ráadásul gyémántot ritkán hajkurászunk, de mindannyian voltunk már elviselhetetlen rokoni összejöveteleken, így még könnyebben is azonosulunk a sivára érkező, tolakodó kérdések és kéretlen tanácsok alatt összezsugorodó Danielle-lel (Rachel Sennott). Miért vagy ilyen  sovány? Eszel eleget? Vidd már be a nappaliba ezt a tálca ételt! Van már barát? Férjjelölt? Mit is tanulsz? És az mire jó? Jaj, az egyik családi barát most keres valakit az irodájába, szólunk neki az érdekedben! Hadd mutassalak be a kollégámnak, akiről senki sem sejti, hogy valójában a sugar daddy-d. Upsz.

Bár nemcsak a valóságban tud idővel kissé fárasztóvá válni a klausztrofób vendégség, Emma Seligman író-rendező nem húzza túl a dolgot (áldott 77 perces játékidő!), és az egyöntetűen remek szereplőgárda is élvezetesen vonultatja fel a neurotikus zsidó típusfigurák színe-javát.

osztályzat: 8/10
szerző: Huszár András

A Shiva Baby című filmet olyan helyeken lehet streamelni, mint a YouTube, a Vudu, a Google Play, az iTunes és az Amazon Prime Video.

https://recorder.blog.hu/2021/06/05/filmrecorder_sose_vidd_halotti_torra_a_sugar_daddydet_shiva_baby_kritika
Filmrecorder. Sose vidd halotti torra a sugar daddydet! - Shiva Baby (kritika)
süti beállítások módosítása