Itt a Hangfoglaló Program – LivingRoom: Megújult felállással már nagyobb színpadokat céloznak meg

2021.05.31. 10:00, trecorder

2020_12_21living_room_2_of_45.jpg
Többször megfordultak A Dalban, legutóbb idén már a kibővített, ötfős felállással. Mivel több szálon kötődnek Kecskeméthez, ezért egy különleges fellépést is felvettek a Hírös Agórában a koncertszünet idején. Interjú a LivingRoom énekes-gitárosával, Pál Benjáminnal.

Duóként indult el a LivingRoom Friderikusz Péterrel, aki inkább a klasszikus zene világából érkezett. Mi volt akkoriban a közös nevező köztetek?

Petivel a középiskolában ismertük meg egymást, hiszen mindketten a Kecskeméti Kodály Iskolában tanultunk, viszont a barátságunk és a közös zenei pályánk akkor kezdődött, amikor a Kőbányai Zenei Stúdióba felvételiztem énekszakra és Petit kértem meg, hogy kísérjen le zongorán. Ezután az első közös komolyabb zenei projektünk a 2017-es A Dal volt, ahol egy dalom akusztikus verzióját közösen készítettük el.

Miért döntöttetek úgy, hogy kibővítitek a zenekart, mi volt a fő cél az ötös felállással?

A fő célunk az volt, hogy a produkció nagyobb színpadon is megállja a helyét egy teljesebb hangzással.

Kecskeméten vettetek fel egy akusztikus műsort a Hírös Agórában. Miért döntöttetek a helyszín mellett?

Kecskemét továbbra is meghatározó város mindkettőnk számára, hiszen jelenleg is több szállal kötődünk hozzá. Megalakulásunk óta rendszeres fellépők vagyunk a Hírös Agóra által szervezett rendezvényeken, így egyértelmű volt a helyszínválasztás.

Több helyszínen felvett, nagyon szépen fényképezett klip készült a Megtörtént című dalotokhoz. Hogyan találkoztatok a stábbal?

Először Buzás Norbi operatőrrel kerültünk kapcsolatba, aki a tavaly nyáron megjelent Körutazók albumunk kapcsán keresett meg, hogy szívesen dolgozna velünk. Akkor a közös munka még váratott magára, de a Megtörtént klipjénél összejöhetett a közreműködés. A klip rendezője Büki Balázs, az ő munkásságára a YouTube-on találtunk rá.

LivingRoom a Facebookon

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2021/05/31/itt_a_hangfoglalo_program_livingroom_megujult_felallassal_mar_nagyobb_szinpadokat_celoznak_meg
Itt a Hangfoglaló Program – LivingRoom: Megújult felállással már nagyobb színpadokat céloznak meg
süti beállítások módosítása