Merj meglepődni - Albumpremier! Polytrip: Beyond

2021.05.07. 15:00, Recorder.hu

polytrip_650.jpg

A 2017-ben alakult, a Recorderen először 2018-ban feltűnt Polytrip triót 2019-ben már klippremierre láttuk vendégül, nem volt kérdés tehát, hogy a funkot, grunge-ot, jazzt, alterpopot, metált és még ki tudja mi mindent eredeti zenei eleggyé gyúró zenekar új nagylemezét is mi mutassuk be – íme, a Beyond című 2021-es album premierje!   

A Polytripet Lugosi Dániel (ének, gitár), Székely Ádám (basszusgitár, vokál) és Vincze Ákos (dob) alkotja, akikkel érdekes utazás résztvevői lehetünk, ha szeretjük a kalandozós, kísérletezős számokat. Jeligéjük: "Merj meglepődni!”

Beyond a címe a most megjelenő 12 számos nagylemeznek és az album záródalának is egyben. A kiadvány – melynek designfelelőse Válik Bernát volt – a régi nagylemezek stílusában szövegkönyvvel és egyedi grafikákkal érkezik.

polytrip_beyond_650.jpg

A zenekar a változatosságot tartja az album egyik nagy erényének: "A 12 szám mindegyike teljesen más stílust képvisel, sőt egy-egy számon belül is rengeteg stílusirányzat keveredik és harcol a továbbjutásért. Nincs két egyforma szám vagy hasonló lüktetés, így a hallgató lehet, hogy néha pislogni fog, hogy ez ugyanaz a zenekar?"

A felvételek az L.V Hang stúdióban készültek Válik László és Válik Bernát kezei alatt, a keverésért és masterért a Miracle stúdióban Vári Gábor felelt.

Lugosi Dániel, a Polytrip énekes-gitárosa elmondása szerint szerettek volna "eredeti, néhol formabontó, de teljesen befogadható és őrült dolgot csinálni. Szeretnénk kompromisszummentes zenét játszani akkora csavarral, hogy táncolható is lehessen és őrjöngeni is lehessen rá egyszerre. A tizenkét szám egy történet a belső megőrülésen keresztül az örömtáncon át a reszketve sírástól a nevettető orgazmusig. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, hisz mi emberek is ilyenek vagyunk. Kell szélsőséges dolgokat is megélni, és kell harmónia is a káoszba. Nagyon büszkék vagyunk erre az anyagra, igazi csapatmunka volt és a hármunk barátságát is megerősítette ez a korong."

Íme, a sokszínű Polytrip-album, a Beyond

Fotó: Horpáczi Dávid

Polytrip a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/07/albumpremier_polytrip_beyond
Merj meglepődni - Albumpremier! Polytrip: Beyond
süti beállítások módosítása