Magyarradar - Kolibri

2021.04.14. 15:40, Recorder.hu

kolibri_650.jpg

Kolibri név alatt kezdte el publikálni pár éve a klasszikus singer-songwriter-eszköztárat használó, kezdetben angol, de újabban már magyar nyelvű dalait Bognár Bandi, aki hamar megtalálta a közös hangot a Platon Karataev tagjaival, legfrissebb felvételei így már Cz. K. Sebő produceri közreműködésével készültek. Az indiefolk hagyományaiból táplálkozó, de elektronikuszenei kísérletektől sem idegenkedő 23 éves gitáros-énekes bemutatkozik a Recorder Magyarradarján.  

Mikor indult: 2018-ban.

Hol indult: Szentendrén.

Tagok, hangszerek: Szólóprojekt, alapvetően egy szál gitárra írom a dalokat, később teszek hozzá szintiket plusz gitárokat és vokálsávokat. Eddig mindegyik dal a szobámban lett felvéve, úgyhogy a mixing-mastering részt is én csinálom, kivéve a legfrissebb két dalomnál, a Zöldeskéknél, illetve a közeljövőben megjelenő Altatónál, amiket Cz.K. Sebő producerelt. (Habár azt meg az ő szobájában vettük fel, úgyhogy a proper stúdiós felvételkészítés még várat magára.)

Stílus: Alternatív, indie, folk, azt hiszem, valami ilyesmiknek a keveréke.

Hatások: Hiperkarma, Tom Rosenthal, Yoke Lore, Current Joys, Rainbow Kitten Surprise, Twenty One Pilots, de igazából kattogós minimáltól komolyzenéig mindenfélét szeretek.

Kiadó: Nincs.

Történet: Kiskoromtól jártam trombitálni zeneiskolába, meg kórusba énekelni, illetve elég hamar elkezdtem verseket is írni. A zenélés akkor kezdődött, amikor a Twenty One Pilots-nak láttam a YouTube-on egy akusztik sessionjét, ahol a frontemberük minden dalukat egy szál ukulelén adta elő. Baromira megfogott, és másnap vettem egy ukulelét. Szép lassan a botladozó angol szövegeket magyar szövegekre cseréltem, az ukulelét pedig gitárra.

Megjelenések: Elloish (2018), Szívavató (2020), Autumn (2020, single), 08I12 (2020, single), B-oldal (2021).

Küldetés: Azt szeretném, hogy az emberek, akik hallják a zenémet, el tudjanak kicsit feledkezni mindenről, ami éppen körülveszi őket, és átélni minden érzelmet, amit a hétköznapok forgatagában nem tudnak. Illetve tök jó lenne, ha egyszálgitáros előadóként eljutnék nagyszínpadra.

Jövőkép: Szeretnék sok tapasztalatot gyűjteni, koncertezni, és minél többet tanulni mindenről, ami zene.

Mellékprojektek: Demó Dinó néven csináltam pár trekket, lo-fi-trash-trap-szerűek, nemsokára érkeznek! Nagyon furák lesznek, de tökre szeretem őket, illetve valószínűleg érkezik még olyan kicsit elektronikusabb, EDM-szerű trekk is, mint amit Lokah-val csináltam még régebben. Jólesik néha kicsit könnyedebb dalokat írni, sok minden érdekel, úgyhogy szeretem ilyen módon is próbálgatni a szárnyaimat.

Szexepil: Az eléggé vonzó, amikor valaki úgy köszön nekem, hogy "Szia, Uram!", és közben elkezdi 'viccből' boxolni a karomat.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Minden cikket, minden megkeresést, minden koncertet baromi nagy élményként élek meg. Nem tudom, hogy azért, mert még nagyon az elején vagyok, de remélem, ez így marad, alapvetően az esik jól, amikor azt érzem ,hogy az embereket érdekli a zeném. Meg egyszer, amikor a Központban zenéltem, egy ötvenes csávó részegen az egyik dalom közepén félig üvöltve azt mondta, hogy "vázmeg hogy penget máhr a tsávó", az is nagyon jól esett.

Legközelebbi fellépés, live stream vagy más terv a közeljövőre: Kolorádón a KERET színpadán fel fogok lépni, illetve nemsokára érkezik az Altató című számom a B-oldal EP-ről.

Kolibri a Facebookon. 

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

Címkék: kolibri magyarradar
https://recorder.blog.hu/2021/04/14/magyarradar_kolibri
Magyarradar - Kolibri
süti beállítások módosítása