Magyarradar és lemezpremier - Black Mongo

2021.03.12. 13:00, RRRecorder

black_mongo.jpg

A Black Mongo nemrég mutatkozott be első single-jével, de komoly múlttal rendelkező zenészek játszanak benne (pl. az annabarbiból, marionette ID-ból). Egyéni hangú, a független gitárzene nálunk kevésbé elterjedt műfajaiból táplálkozó, feszes és sokszínű, dallamos és disszonáns debütáló lemezük először a Recorderen hallható. Magyarradaros bemutatkozásukból kiderül, hogy azért időzítették mostanra a megjelenést, mert a kora tavasz a megújulás szimbóluma.

A zenekart Bátor Gergő (ének, gitár) mutatja be. A lemezt meg lehet találni a Bandcampen és a stream oldalakon is.

Mikor alakult: Időszámításunk szerint 2018-ban.

Hol alakult: Az ország nyugati felén, de mégis Budapest keleti oldalán.

Tagok, hangszerek: - gitár, Gergő - dob, Isti - basszus, - gitár, ének.

Stílus: rock, indie, post-punk (?) ... meg minden, amit akartok!!!

Hatások: A törékeny, őszinte singer-songwriter előadóktól a screamo metalon át a ’90-es évek thrash metal és grunge hullámain keresztül a táncdalig bezárólag bármi.

Kiadó: Ideiglenesen permanens függetlenségben szenvedünk.

Történet: Régi zenészbarátságokból indultunk neki. A Keleti Blokk mélyében kezdtünk el zörögni trióként és egy darabig basszusgitárost kerestünk. Miután meglett a négyes tagság, elfogadtuk a Berriloom And The Doom kedves meghívását egy koncertre a korábbi Gólyában. Remek hangulatú, koszos kis buli volt. A tudomány jelen állása szerint ezt úgy hívják: kisszabású fergeteg party.

Ezután menetrend szerint nekiláttunk egy lemez felvételének, amihez barátunk, Egyedi Péter (Óriás, Mmamt) segítségét kértük hangmérnöki és produceri vonalon (ő korábban Gé zenésztársa volt az annabarbiban). Majd egy kényszerleállás miatt a felvételt félbe kellett szakítanunk. Dobos nélküli, hosszabb időszak következett, a felvétel lógott a levegőben, de mivel haladni akartunk, ezért Gé ikertestvére - és szintén zenésztárs az annabarbiban - Bátor Bence (Amber Smith, Frenk) nyújtott két segítő kezet, illetve dobverőt. A dalok betanulása után több, különböző időpontban zajlott a felvétel, és 2019 végére meglett a mag. Időközben Mátis Gergő landolt a dobok mögé, aki korábban a Laciékban játszott, létrejött a jelenlegi felállásunk. Mindennek tetejébe érkezett az évtized legszarabb éve: 2020, és hűséges társa: Covid-19. Rengeteg szarság történt, mindenki szívott, ritkán lehetett próbálni is. Novemberre sikerült befejeznünk az utolsó simításokat, végső felvételeket és megindult a keverés, azután a mastering, amivel Dorozsmai Gergőt (Tom-Tom Stúdió) bíztuk meg. A lemez megjelenését szándékosan kora tavaszra időzítettük, ami mindig a megújulás szimbóluma.

Megjelenések: AVΔLON - demo (2018), The Day Before the Last One - single (2021), Nightmares Always Come Without Warning - album (2021)

black_mongo_300.jpgKüldetés: Küldetéstudat és a létezhető legkevesebb kompromisszum nélkül szeretnénk csinálni olyan zenét, ami energiát ad, ami feltölt és amit ha máshol hallanánk, azt mondanánk rá: “Baszki... ilyen zenét jó lenne csinálni!”.

Közeljövőbeli tervek: Dolgozni a rengeteg új ötleten és minél előbb rögzíteni azokat. Illetve kifejleszteni egy hangokon át terjedő vakcinát - és koncert koncert koncert!!! És talán még az év során kijön egy remix lemez is.

Jövőkép: Aktív koncertező klubzenekar egy jól működő közegben.

Mellékprojektek: Gé másodállásban az Óriás színpadi tagságát erősíti.

Sexepil: A kedvenc hazai zenekarunk a ’90-es évekből :)

Legnagyobb eredmény, elismerés: Túléltük 2020-at és sikerült befejezni a lemezt... ha ez másoknak is tetszik, az nekünk elismerés.

Black Mongo a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/03/12/magyarradar_es_lemezpremier_black_mongo
Magyarradar és lemezpremier - Black Mongo
süti beállítások módosítása