Generációk estek egymás torkának Eminem szövegei miatt, mire ő egy amimált videóban jól megmondta a cancel culture-nek

2021.03.08. 12:52, RRRecorder

eminem_tone_deaf.jpg

Egy fiatal a TikTokon rácsodálkozott arra, miket mond Eminem a számaiban, és a cancel szót emlegette, amire megvédték őt a millenniálok, amin röhögtek a Z generációsok, közben a rapper maga animált videóban jelenti ki, hogy ő biz' még akkor is köpni fogja a rímeket, amikor megőszül.

A Tone Deaf a tavaly megjelent, Music To Be Murdered By - Side B című albumon (vagyis az eredeti Music... albumhoz hozzácsapott, 16 számos "bónuszlemezen") szerepelt, de azt, hogy most jött ki hozzá a videó, sokan úgy értik, hogy Eminem a TikTokon elindult kezdeményezésre (vagy "kezdeményezésre") reagál.

Februárban jelent meg egy videó egy azóta törölt felhasználótól, amiben 2010-es, Rihannával közös Love The Way You Lie néhány sora szól, amelyben a lírai én arról beszél, hogy ha a csaja még egyszer el akarná hagyni, akkor ő az ágyhoz kötözi és rágyújtja a házat. Ennél jóval kevesebbért kiáltottak már cancelt, és ennél jóval durvábbakat is mondott már Eminem.

GYEREKEK, SZERETITEK AZ ERŐSZAKOT? A SLIM SHADY LP HÚSZÉVES TÁVLATBÓL NÉZVE


Az nem egészen világos, hogy hányan csatlakoztak a "mozgalomhoz" (kb. tetszőleges mennyiségű posztról képes online felháborodásként beszámolni a média), és az sem, hogy valóban erre reagált-e Eminem a tavalyi számhoz most elkészült videóval, mert hát a cancel szó sem most született. Mindenesetre sok más mellett azt is mondja benne, hogy "minden oké, igyál egy pohár bort, bitch, lépj ki a netről és hagyd abba a rinyát, ez csak egy rím volt", egy ponton meg azt, hogy "minden az alteregóm hibája".


A Newsweek minden részletre kiterjedő beszámolója szerint a Z generációs cancel mozgalomra az idősebbek (ún. millenniálok) közül sokan válaszoltak. Felhívták a figyelmet arra, Eminem már akkor ennél sokkal durvább szövegeket tolt, amikor a Z generáció tagjai meg sem születtek, és hogy sokkal több szót tud kimondani tíz másodperc alatt, mint ahányat a mumble rapperek elmotyognak egy egész számban. Ami viszont a Z generáció számára volt nagyon vicces - kivéve azok számára, akik szerint ez az egész annyira a fehér emberek játszótere, hogy őket teljesen hidegen hagyja.

Címkék: eminem
https://recorder.blog.hu/2021/03/08/generaciok_estek_egymas_torkanak_eminem_szovegei_miatt_mire_o_egy_amimalt_videoban_jol_megmondta_a_c
Generációk estek egymás torkának Eminem szövegei miatt, mire ő egy amimált videóban jól megmondta a cancel culture-nek
süti beállítások módosítása