Magyarradar és videópremier - Villö Acetone

2021.03.01. 12:32, RRRecorder

villo_acetone.jpg

Az experimentális rockot játszó Villö Acetone úgy indult, hogy Horváth Villő úgy döntött: "nem várok tovább senkire", és elkezdett egyedül számokat írni és felvenni. Erre lett egy zenekara. A magyarradaros bemutatkozás mellett az előítéletekkel, önsorsrontással humorosan foglalkozó új klip is itt látható először.

Horváth Villő - aki a zenélés mellett képzőművészettel is foglalkozik - a videóról ezt mondta a Recordernek: "A dal és a klip E/1-ben, önirónikus stílusban, több szinten értelmezhető módon foglalkozik az előítéletekkel, melyek önsorsrontó hatása az egyén maga által gerjesztett paranoiájában és magányában teljesedik ki. Ennek ellenére sokkal inkább a humor, mintsem a nyomasztás dominál. A képsorok visszatérő elemekkel, helyenként zaklatott, szakadozott vágással egy szokatlan, álomszerű valóságot hoznak létre." A klipet ő és Papp Írisz írta, rendezte és vágta.


Mikor alakult
: 2020

Hol alakult: Budapest

Tagok, hangszerek: Horváth Villő – ének, elektromos dob, Kapusi Viktor – szaxofon, Velsz Kristóf – gitár, Szabó Bendegúz – gitár, Barakonyi Bruno – basszusgitár, Huszár Gábor - dob.

Stílus: Experimentál rock

Hatások: Primus, Brainbombs, Godflesh, Mr Oizo, Insane Clown Posse, Alice In Chains, Juliette Lewis, The Crystal Method.

Kiadó: -

Történet: Egy éven keresztül próbáltam összehozni egy zenekart, de különböző okokból mindegyik nekifutás befulladt. Úgy voltam vele, hogy nem várok tovább senkire, elkezdtem otthon számokat írni. Felvettem a bass, gitár sávokat, gépen csináltam hozzájuk dobot. Soha nem terveztem színpadra vinni ezt a projektet, csak netes megjelenésekben gondolkodtam. Aztán tavaly, miután megjelent a High On Fame, több koncertfelkérést is kaptam, a lakótársam pedig mondta, hogy szívesen dobolna benne, nyomjuk. Azóta hatan vagyunk, várjuk, hogy végre felléphessünk, de egyelőre maradnak a netes megjelenések.


Megjelenések: High on Fame (single, 2020), Amore (EP, 2020)

Küldetés: az ismeretlen elfogadása és elfogadtatása az arra érdemes nagyközönséggel.

Közeljövőbeli tervek: Amíg életben vannak a korlátozások, addig haladunk az albummal és klipeket forgatunk.

Jövőkép: Egy házre form

Mellékprojektek: alkotás órai tanársegéd, főnök jobbkeze, gyurmázás, kültéri festés, villanyszerelés, suli.

Szexepil: Élőben egész más íze van a szettnek, mint a felvételeken. Ott már benne vannak a srácok is. Került bele egy olyan plusz, amivel még én is csak most ismerkedek.

Legnagyobb eredmény, elismerés: -

Legközelebbi koncert: Debrecen, Malter (stream)

Villö Acetone a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/03/01/magyarradar_es_videopremier_villo_acetone
Magyarradar és videópremier - Villö Acetone
süti beállítások módosítása