Kanye West saját pénzéből költött 12,5 millió dollárt, hogy 66 ezer szavazatot szerezzen

2021.03.01. 16:46, RRRecorder

Ha a finoman szólva "nem hagyományos" elnökválasztási kampány egy médiahekk volt, akkor sokba fájt.

Nyilvánosságra hozták az amerikai elnökválasztási kampány adatait, Kanye West meglepő számait a People magazin elemezte. Kanye saját pénzéből majdnem 12,5 millió dollárt (ami majdnem 3,8 milliárd forint) költött a dologra, adományokból kb. 2 millió jött össze. Igaz, a lap megkérdezett egy adományozót, aki nem is tudta, hogy amikor merch cuccokat vett tőle, akkor valójában a kampányára adott pénzt.

A kampánynak amúgy pont ezek a Vote Kanye cuccok voltak a fő elemei, valamint néhány videó, egyetlen egy darab kampánygyűlés - erről itt írtunk részletesen -, valamint egy kétoldalas hirdetés a New York Timesban. A hagyományos kampányköltések nagy részét kitevő tévés, rádiós, online hirdetések nála egyáltalán nem voltak. Olykor heteket töltött el úgy, hogy szóba sem hozta, hogy ja amúgy indul az elnökségért; de legalább néha beszélt róla, míg alelnökjelöltje. Michelle Tidball "biblikus life coach" egyetlen egyszer sem szólalt meg nyilvánosan. Kampánystábja sem nagyon állt szóba a sajtóval, a megkeresésekre nem válaszoltak.

Akkor mire költött egyáltalán? A pénz nagy része arra ment el, hogy a neve egyáltalán felkerüljön a szavazólapokra, de mivel számos határidőről lecsúszott, ez mindösszesen egy tucatnyi államban sikerült, ahol összesítve 66 ezer szavazatot szedett össze.

Egyébként meg Kanye West és Kim Kardashian válnak, de erről a magyar bulvársajtó is igen részletesen beszámol. Akit Kanye West zenéje érdekel, annak itt van gyorstalpaló cikkünk.

Címkék: kanye west
https://recorder.blog.hu/2021/03/01/kanye_west_sajat_penzebol_koltott_12_5_millio_dollart_hogy_66_ezer_szavazatot_szerezzen
Kanye West saját pénzéből költött 12,5 millió dollárt, hogy 66 ezer szavazatot szerezzen
süti beállítások módosítása