Szobrot emelnének Dolly Partonnak, de szerinte ennek nincs itt most az ideje

2021.02.19. 12:48, RRRecorder

dolly_parton.jpg

"Mindenkit szeret, és mindenki szereti őt" - ezzel az indoklással nyújtott be egy törvényjavaslatot egy demokrata párti képviselő Tennessee állam törvényhozásának.

"Van-e ma jobb példa Amerikában - vagy akár az egész világon - olyan vezetőre, aki kedves, mélyen érző ember, és köztiszteletnek örvend?" - tette fel a kérdést John Mark Windle képviselő. Az ötlet egyébként republikánus oldalon merült fel először abban a vitában, hogy mit kezdjen Tennessee állam a nashville-i capitoliumában elhelyezett Nathan Bedford Forrest-szoborral. Nevezett Forrest ugyanis konföderációs tábornok, továbbá rabszolgakereskedő és Ku Klux Klan-vezető is volt. Mennyivel jobb lenne, ha Dolly Parton kerülne a helyére!

CHRIS CORNELLNEK VAN SZOBRA, ÍGY NÉZ KI

Kétpárti támogatással jó esélye lenne, hogy a törvényjavaslat átmenjen, ám sajnos az énekesnő - aki szerzőként is igen sikeres - nem támogatja az ötletet, legalábbis jelen pillanatban, tekintettel "mindarra, ami zajlik a világban". Bár nagyon megtisztelő a törvényjavaslat, arra kéri a képviselőket, hogy vegyék azt le a napirendről. Szerinte ha évek múlva, esetleg akkor, amikor már nem is lesz az élők sorában, még mindig úgy érzik, hogy megérdemli, akkor "büszkén fogok állni az állami capitoliumban mint Tennessee hálás polgára".

Az üggyel kapcsolatban minden lap megjegyzi, hogy Dolly Parton ugyan általában tartózkodik a politikai állásfoglalásoktól, kétszer is visszautasította a Trump által neki adományozni kívánt szabadságmedált, arra hivatkozva, hogy a férje beteg, és ő nem utazhat el átvenni. Tavaly nyáron pedig kiállt a Black Lives Matter mellett, mondván, hogy "hát persze, hogy fontosak a fekete életek! Vagy csak a mi fehérseggű életünk lenne a fontos? Hát nem!" Továbbá kiemelik, hogy mindig sokat jótékonykodott, többek között egymillió dollárt adományozott a nashville-i Vanderbilt Egyetemnek, ahol a Moderna vakcináját tesztelték.

Címkék: dolly parton
https://recorder.blog.hu/2021/02/19/szobrot_emelnenek_dolly_partonnak_de_szerinte_ennek_nincs_itt_most_az_ideje
Szobrot emelnének Dolly Partonnak, de szerinte ennek nincs itt most az ideje
süti beállítások módosítása