Az egyik lemezen egy magzat zenél, a másikon meg Lego-elemek

2021.02.03. 10:47, RRRecorder

sounds_of_the_unborn.jpg

Utóbbi nem vicc, hanem relaxációs célokat szolgál. Előbbi pedig, hát, a szülők művészi kísérletezése.

A neves Sacred Bones kiadó jelenteti meg Luca Yupanqui Sounds Of The Unborn című albumát. Luca Yupanqui most éppen egy csecsemő, ám a zene akkor készült - mint azt a cím is pontosan megmondja -, amikor még meg sem született. Persze a szülei segítettek, mégpedig a Psychic Ills basszusgitárosa, Elizabeth Hart, valamint Iván Diaz Mathé producer, aki többek között Lee "Scratch" Perryvel is dolgozott már. Az album úgy készült, hogy "bioszonikus MIDI technológiával" hangjegyekké alakították a magzat méhen belüli mozgásának adatait, aztán ezt a jelet különféle szintiknek küldték ki.

ZENÉSZEK ÉS ZENÉSZGYEREKEK - ÁTFOGÓ ÖSSZEÁLLÍTÁS, MAGZATOK NÉLKÜL


Az eredményen minimális utómunkát végeztek, hogy "Luca üzenete a maga nyers formájában maradhasson meg". Ebben a munkafázisban a művész már világra jött csecsemőként vett részt, megfigyelőként, nagyra nyílt szemekkel figyelve - szülei szerint tudta, hogy ezek az ő hangjai.


A Lego pedig egy Lego(R) White Noise című albumot adott ki, amin Lego-elemek által kiadott hangokat hallgathatunk hétszer fél-fél órán át, vagyis azt, ahogy mondjuk sok-sok kockát egyik helyről a másikra szórnak, vagy ahogy az ember túr közöttük - Searching For The One (Brick) -, meg persze ahogy egymásba kattan két elem. Ez nem egy vicces novelty record, hanem relaxációs célt szolgál, mint az ASMR vagy a tényleges fehér zaj, amit meglepően sokan hallgatnak elalváshoz vagy a környezet zavaró hangjainak eltakarásához.

A TÍZ LEGJOBB KLIP, AMIBEN LEGO-FIGURÁK SZEREPELNEK. BENNE EGY MAGYAR VIDEÓVAL!


A New York Times szerint
2020-ban a karantén különösen megdobta az ilyen fehérzaj-felvételek hallgatottságát. A OneZero arról írt hosszú cikket, hogy egyes cégek jól megélnek ebből, félig-meddig illegális trükköket használva - mármint nem a fehér zaj előállítására, hanem annak elérésére, hogy a Spotify pont az ő fehér zajukat dobja ki a keresésre.

Címkék: lego luca yupanqui
https://recorder.blog.hu/2021/02/03/az_egyik_lemezen_egy_magzat_zenel_a_masikon_meg_lego-elemek
Az egyik lemezen egy magzat zenél, a másikon meg Lego-elemek
süti beállítások módosítása