The Weeknd beceneve: pelenka

2021.02.01. 11:26, RRRecorder

weeknd_billboard.jpg

Kiderült az is, hogy eleinte félt átugrani az undergroundból a mainstreambe.

Nagy anyagot közölt a Billboard az Abel Tesfaye / The Weeknd körüli csapatról, tele izgalmas részletekkel. Kiderül például, hogy az XO Records négy alapítójának mindegyike első vagy második generációs bevándorló Kanadában vagy az Egyesült Államokban; hogy a 2011-ben kijött mixtape-ek (House Of Balloons, Thursday, Echoes Of Silence) idején még más volt a csapat, de ők nem hoztak jó döntéseket, "a dalok nagyon mentek, a biznisz nem", úgyhogy ekkoriban váltott Tesfaye, és ők négyen azóta is együtt vannak; hogy az elején direkt nem akartak kihagyni lépéseket a jól bevált építkezésből, úgyhogy hiába voltak felkérések komoly koncertekre komoly gázsival, inkább kis kanadai klubokban voltak az első The Weeknd-fellépések, 500 fizetővel és 2000 kint rekedt rajongóval; hogy Abel szerint "sok zenész, aki az undergroundban sikeres lesz, fél megtenni az ugrást a mainstreambe" és eleinte ő is így volt ezzel; hogy saját pénzéből 7 millió dollárt költ a Super Bowl felidős show-jára, csak hogy az olyan legyen, amilyennek megálmodta. Vannak szuper fotók és valami a Grammy-jelölések körüli fiaskóról.

MI EZ A GRAMMY FIASKÓ?

Azonban mindezt elhomályosította az az apró részlet, hogy kiderült, hogy Abel Tesfaye beceneve a csapatban: pelenka. Mégpedig azért, mert "folyamatosan változtatom a véleményemet. La Mar [a kreatív igazgató] tart meg engem a kijelölt úton, például hogy a videók egy konzisztens vizuális világot építsenek fel. Én hajalmos vagyok arra, hogy ilyesmiket mondjak: 'Valami mást akarok csinálni. Máshogy akarok kinézni. Adjunk ki új zenéket'. Mire ők: 'Próbáljunk meg inkább fókuszálni'."

2020 LEGJOBB LEMEZEI A RECORDER SZERINT, AZ ÉLEN: THE WEEKND!

A dolog nem egészen stimmel (a csecsemőkön valóban cserélni kell a pelenkát, de ennek mi köze annak, hogy valaki cseréli / változtatja a véleményét, és ezt kordában kell tartani?), de hát ez van.

Az is kiderül amúgy, hogy Abel ennél a számnál elképzelni sem tudna magának jobb crossover slágert:

Címkék: the weeknd
https://recorder.blog.hu/2021/02/01/the_weeknd_beceneve_pelenka
The Weeknd beceneve: pelenka
süti beállítások módosítása