Billie Eilish és Rosalía együtt kerültek eufóriába

2021.01.23. 15:13, Gaines

billie_rosalia.png

Régóta alakult már Billie Eilish és Rosalía első közreműködése, de végül az Eufória című sorozat kellett ahhoz, hogy elkészüljön a dal. És már meg is lehet hallgatni.

A 19 éves szupersztár és az általunk is nagyon kedvelt katalán Beyoncé még 2019 elején vonultak stúdióba, hogy felvegyék a Lo Vas A Olvidar című kollabot, a flamenco-énekesnő már akkor nagyon lelkesen nyilatkozott a közös munkáról, azt mondta, hogy senki nem nyűgözte le még úgy stúdiófelvételen, mint a hihetetlenül karizmatikus és rendkívül szenvedélyes Eilish. A dal utómunkálatai aztán csak húzódtak és nyúzódtak, tavaly tavasszal is azt nyilatkozták a résztvevők, hogy a karantén alatt az utolsó simításokat végzik, már majdnem kész van, de mégis majdnem egy újabb év lett belőle.

Végül a népszerű HBO-s tinisorozat, az Eufória legújabb epizódjához kötve láthatott napvilágot a szám: a sorozat forgatásával a tavalyi karanténidőszak alatt le kellett állni, az alkotók két különkiadást tudtak a hiátusban készíteni. Az első még decemberben jött ki, a másik pedig január 22-én; egy nappal az epizód előtt pedig nyilvánosságra hozták a kollabdalt is, ami hangzásvilágában talán inkább a minimalista, fojtott Eilish-kompozíciókhoz idomul, viszont néhány sort leszámítva mindkét előadó spanyolul énekel rajta.

A számhoz, amely egy művészies flashback-montázs alatt szólal meg az epizódban, külön klip is született, a sejtelmesen bevilágított két énekesnővel:

https://recorder.blog.hu/2021/01/23/billie_eilish_es_rosalia_egyutt_kerultek_euforiaba
Billie Eilish és Rosalía együtt kerültek eufóriába
süti beállítások módosítása