Albumpremier! Pécs On Stage: Pécs On Stage

2020.12.28. 10:11, Gaines

20201110-0120-csortos-szabolcs-09237.jpg

Közel egy éve indult útjára a havonta jelentkező, ígéretes pécsi zenészeket a középpontba állító Pécs On Stage - a sorozat keretén belül azóta 10 produkciót ismerhetett meg a publikum. A csapat az első évad lezárultát stílszerűen egy válogatáslemezzel ünnepli, amelyre az eddig szereplő előadók delegálták a dalokat. Premier!

pos_cover_3000px.jpgA pécsi elektronikus zenei műhely, a BETWIXT által életre hívott Pécs On Stage olyan nemzetközi zsánereket gondolt tovább, mint a Colors Show, vagy az egykor Magyarországon is jelen lévő Balcony TV. A havonta-másfél havonta jelentkező videósorozat friss, izgalmas pécsi produkciókat mutat be különleges helyszínekről egy profi kameracsapat szárnysegédletével. A névválasztás is erre utal: egy zenei zsáner kijelölése helyett a zenei közeg szintetizálását helyezi előtérbe, illetve egyfajta névjegykártyaként ad látleletet a pécsi kulturális életről.

Ebből egyenesen következik, hogy az eklektika az első évadot lezáró, az eddig lezajlott részek előadóit összesítő válogatáslemezt is áthatja: míg Járai Márk és Bereményi Géza kettőse, O’SULLIVAN vagy éppen boebeck kellemes, rádióbarát popdalokkal álltak elő, a Cedar Knoll megmutatja, hogyan is értik Pécsett a post grunge-ot, a FILC  a jazz és funk között kanyargó, improvizatív világba kalauzolja el a hallgatókat, míg a Juniper Launches egy csapásra a garázspróbák hangulatát idézi fel. Persze az elektronikus világ sem maradhat ki: Siaga bólogatós trappel, BRSK zongoraközpontú future beatsszel, illben pedig feszes melodic technóval színesíti a válogatáslemez zenei palettáját.

A megjelenéssel a Pécs On Stage a videó alapú tartalmak mellett immár a hanganyagok területén is letette a névjegyét, a további terveket illetően pedig Iváncza Boglárka, a sorozat megálmodója elmondta, a pécsi zenei szcéna kimeríthetetlennek tűnik, így egészen biztos, hogy még hosszú időn át érkeznek a POS részek, további ígéretes, feltörekvő fiatalokat a reflektorfénybe állítva.

halljuk tehát az első Pécs On Stage válogatáslemezt, amely elérhető a streaming oldalakon:

borítóképen a FILC zenekar, fotó: Csontos Szabolcs

a Pécs On Stage a Facebookon

a Pécs On Stage honlapja

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_83.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/12/28/albumpremier_pecs_on_stage
Albumpremier! Pécs On Stage: Pécs On Stage
süti beállítások módosítása