Pszichedélia a Vadnyugaton - Itt a Middlemist Red legújabb albuma!

2020.12.15. 09:45, Gaines

05_mmr_by_wandamartin.jpg

Megjelent a Middlemist Red régóta várt új albuma, a The Other Side of Nowhere, a Randy Hardcore Event Management gondozásában, a kilenc számos konceptlemez már meg is hallgatható a Recorderen. (Fotó: Martin Wanda)

Az album négy év szünet után követi a 2016-os Ripple Soult, és koncepciója szerint megidézi a Vadnyugat örökségét miközben újraértelmezi a filmstílust, egyesítve benne a pszichedelikus zenei motívumokat, az elektronikus hangzásokat, a magyar népi és a törzsi zenét. Nóvé Soma énekes-gitáros szerint „nem az volt a cél, hogy felidézzünk vagy nosztalgiázzunk egy eredeti ötlet körül, hanem hogy ezt a filmes stílust alkalmazzuk az ötlet vezető tematikájaként. A hollywoodi western filmek monumentalizmusát a hatvanas évek olasz westernjei újragondolták és rögzítették, és ezt most mi is átfogalmazzuk, rögzítjük az albumra, és újra és újra át fogjuk értelmezni, valahányszor élőben játsszuk majd el ezeket a dalokat.”

MIT REJT NÓVÉ SOMA LEMEZTÁSKÁJA? MEGMUTATJUK!

Az album megírásakor az énekes-dalszerzőnek erős inspirációt adott az összes zenei projekt, amelyben jelenleg részt vesz (Mordái, The Night Of The Vampire), így az új album több pop-, törzsi, elektronikus és magyar népi hangzást kapott. Kísérletezni kezdett az alternatív hangzásokkal, és a dalokat ezúttal a hagyományostól eltérő módon írta meg és játszotta fel. Végül Abletonnal rögzítette az összes demót a tavaszi karantén alatt, majd később a zenekarral közösen vették fel a lemezt a Zengőkertben és az RH Stúdióban Gál Máté hangmérnöki közreműködésével.

Az album borítóját Tóth Benedek készítette Nóvé Soma koncepciója mentén, aki így mesél róla: „Nem csak a westernfilmek hangulatát tükrözi, hanem a kézlenyomat maga is egy erős törzsi motívum, amely az én személyes életemre is reflektál. Az ilyen és ehhez hasonló kéznyomok az emlékek rögzítésének első és legfontosabb formái. A dalszövegek a személyes életem emlékeiből tevődnek össze, és a kézlenyomat az egyik olyan emlékemet szimbolizálja, amely olyan erős, hogy körvonalazódik az arcomon.”

Halljuk tehát, hogyan szól a Middlemist Red saját westernfilmje:

Middlemist Red a Facebookon

https://recorder.blog.hu/2020/12/15/itt_a_middlemist_red_legujabb_albuma
Pszichedélia a Vadnyugaton - Itt a Middlemist Red legújabb albuma!
süti beállítások módosítása