Klippremier! InFusion Trio: Modern Folk

2020.11.11. 11:11, Gaines

infusiontrio_200806_bandpromo_003.jpg

A klasszikus képzettségű zenészekből formálódott InFusion Trio lassan tíz éve játssza világsláger- és népdalfeldolgozásait, saját számait jellegzetes loopolt-effektelt hangszerelésükben. Harmadik lemezük, a Cross The Over idén januárban jelent meg, ezen az albumon szerepel Bartók Béla Román népi táncok című darabjának mashup-átdolgozása is, amelyhez a sümegi várban forgattak klipet - jó néhány nem várt akadállyal. Premier!

A különleges hangszerparkkal (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) dolgozó trió, Farkas Izsák, Simkó-Várnagy Mihály és Weisz Nándor klipterveit először a szeptember végi, kiszámíthatatlan időjárási viszonyok hátráltatták. Az eredeti szinopszis szerint továbbá 8 táncossal dolgoztak volna, de sajnálatos módon közülük négyen a forgatás napján beteget jelentettek, így a már a helyszínen tartózkodó stábnak azonnal új koncepcióval kellett előállnia. Óriási szerencsénk volt, hogy Gábor, a sümegi vár munkatársa velünk tartott, és felajánlotta, hogy a rendelkezésünkre bocsátja a Történelmi Lovasjátékok előadásának szereplőit, így tíz fantasztikus harcossal tudtunk nagyszabású kalandfilmekre emlékeztető jeleneteket rögzíteni!” - mesélték.

A csapat 11 órán át forgatott, többek között a vár külső helyszínein és a Történelmi Rendezvénycsarnokában is, ahol hetente több alkalommal is tartanak lovasjátékokat, amelyben a spanyollovas karusszeltől kezdve az ügyességi fegyverbemutatón át a gyalogos bajvívásig mindenféle, középkori hangulatot idéző jelenetnek lehet tanúja a közönség. “Már a felvételek készítésének elején tudtuk, hogy a kellemetlen helyzet valami egészen új, az eredetinél jóval látványosabb és intenzívebb klippel ajándékozott meg minket, és az első riadalom után új inspirációval felvértezve dolgoztunk” - tette hozzá a rendező, Czoller Bence.

A trió modern, de tradicionális elemeket magán viselő fellépő ruháit Horányi Juli tervezte. “Szerettük volna, ha az öltözékünk is türközte volna azt a szándékunkat, hogy a klasszikus magyar darabokat mai hangszereléssel közelebb vigyük a fiatalokhoz, érthetőbbé és szerethetőbbé téve átörökítsük azokat a jövő generációi számára is.”

A zenekar hosszútávú tervei között szerepel egy gyönyörű népdal átdolgozása is egy vendég-énekesnővel, és remélik, hogy hamarosan útnak indulhatnak, hogy országhatárokon innen és túl is bemutathassák az album szerzeményeit.

lássuk tehát a Bartókkal várfoglaló klipet, íme a Modern Folk:

InFusion Trio a Facebookon

fotó: Nagy Marci

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_171.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/11/11/klippremier_infusion_trio_modern_folk
Klippremier! InFusion Trio: Modern Folk
süti beállítások módosítása