Filmrecorder. A legviccesebb sorozat, amit senki se néz - Search Party (kritika)

2020.10.10. 15:38, vferi

search-party3.jpg

Az utóbbi évek egyik legjobb vígjátéksorozata, amit senki se néz. Kis túlzással így lehetne jellemezni a 2016-ban indult Search Party-t, melynek harmadik évada nyáron került fel az HBO Maxra. Ez a kritika először a Recorder magazin 81. számában jelent meg.

A kritikuskedvenc sorozat egy négyfős New York-i baráti társaság élete körül forog: Dory (Az ítélet: családból ismert Alia Shawkat), Drew (John Reynolds), Elliot (John Early) és Portia (Meredith Hagner) aligha lehetnének különbözőbbek, együtt mégis tökéletesen lefedik a fővárosi Y-generációt önzőségükkel és elveszettségükkel.

A történet kezdetén Dory az életét bénító céltalanságot próbálja orvosolni a rejtélyesen eltűnt egyetemi ismerősének megtalálásával, küldetéséhez pedig előbb-utóbb csatlakoznak a barátai is. A keresőakció katasztrofális eredménye hajtotta a második és a harmadik évadot is, a mostani finálé cliffhangere pedig arra enged következtetni, hogy a negyedikben sem lesz nyugta hőseinknek.

search-party.jpg

Míg a fekete humor végig jelen van, a Search Party évadonként váltogatja a műfaji elemeket: az első misztikus-krimi, a második lélektani thriller, a harmadik pedig tárgyalótermi dráma – pontosabban annak kifigurázása. Évadról évadra válik egyre abszurdabbá és egyre maróbb szatírává, ami talán elidegenítheti a sorozat életszerűbb elemeibe beleszerető rajongókat, de akik nyitottak a fokozódó őrületre, remekül fognak szórakozni. A Csajokat alkotó Lena Dunham generációkritikája kismiska ahhoz képest, amit a Search Party már-már pszichopatába hajló szereplői kapnak.

hol látható: HBO Max
osztályzat: 8/10
szerzőRácz Viktória 

https://recorder.blog.hu/2020/10/10/search_party
Filmrecorder. A legviccesebb sorozat, amit senki se néz - Search Party (kritika)
süti beállítások módosítása