INTRO: Indiefolk croissant mellé, vagy mágikus átváltozás az Andrássy úton? Kávéházi minikoncertek a CAFe Budapest Fesztiválon

2020.09.30. 14:35, Gaines

muzsik_cafe.jpg

(X) Tíz fővárosi helyszínen tíz intim hangulatú, emberközeli minikoncerttel várja a CAFe Budapest Fesztivál azokat, akik a reggeli kávét el se tudják képzelni zene nélkül. A fülest most ki lehet venni, nem lesz egyszerű válogatni a fesztivál első programja, az október 9-én esedékes INTRO kávéházi koncertjei közül – segítünk! (Címlapképen a Muzsik és Volkova, fotó: Lippai Balázs.)

A kávéházi szalonok polgári kultúrája több mint száz éve összefonódik a zenével, a kávéházi cigányzene kialakulásáról és történetéről művelődéstörténeti könyvet is írtak, míg a Budapest Bár 2007 óta ápolja és modernizálja a 20-as, 30-as évek kimeríthetetlen táncdal-repertoárját. Egy csendes kávéházi sarok még ma is remek teret nyújt akár pályakezdő dalszerző-előadók szárnypróbálgatására, akár veterán zenészek örömteli együttjátékára. A helyszín és a műfaj elnyűhetetlenségét jelzi, hogy tavasszal a karantén fokozatos enyhítésekor, nyitásakor elsőként vidéki vendéglátóhelyeken lehetett ismét élőzenei koncerteket tartani.

AZ IDEI CAFE BUDAPEST FESZTIVÁL TÍZ LEGIZGALMASABB PROGRAMJA

A CAFe Budapest idei felvonását felütő INTRO programsorozat változatos stílusirányzatokat képviselő hazai zenészeket ültet be az intim hangulatú kávéházi környezetbe. Mondhatnánk, hogy a tíz különböző helyszínen zajló minikoncertből egyet se szabad kihagyni, és akinek a munkája vagy sulija engedi, akár meg is próbálhatná, hogy fél kilenckor megiszik egy kávét a mesterbike & coffee projectben, hallgatja tíz percig, ahogy Lóci játszik szólóban, majd bringára pattan, átteker egy másik helyszínre, mondjuk a Kino Caféba, ahol még elcsípheti OIEE, azaz Kocsis Bence dalszerző pompás elektronikus-soul-pop szólóprojektjét.

Ám ahogy egy jó kávét is bűn kapkodva szürcsölni, úgy a koncerteket is érdemes szépen, kényelmesen, odafigyelve hallgatni, ezért bármennyire is bosszantó, hogy lemaradunk a többiről, azt javasoljuk, hogy válasszunk egyet, és élvezzük ki. A jazzisták például nem lőhetnek mellé Oláh Krisztián zongoraművész finom, ízes játékával a budai Bambi Eszpresszóban. A aurevoir. énekes-gitáros frontembere, Agócs Márton a Freyjában fogja ötvözni a popot és a népzenét – indiefolk croissant mellé! Jónás Verát most nem messziről nézhetjük színpadon, hanem testközelből a Bartókban. A hazai souljazz-hop színteret erősítő Nunki Bay Starship felesben is garantáltan más dimenziókba repít el, és mágikus lénnyé változtat a Flowban. Az Esti Kornél egykori frontembere és a Péterfy Bori & Love Band jelenlegi gitárosa, Nagy István a Katona József Színház kávézójában örvendeztet meg. Ha már színészet: Farkas Franciska az egyik legtehetségesebb hazai fiatal színművész, ráadásul a zenei ízlése is elsőrangú (itt mesélt nekünk róla), őt a Feketében találjuk meg, ahol nyilván egy feketét kell majd innunk. Hogy miért unatkoznak a groupie-k? Kiderül a Csiga Caféban egy dekadens elektropop duó, a Bored Groupies tolmácsolásában. Végül, de nem utolsósorban a Muzsik és Volkovának szintén nagy gyakorlata van a duós zenélésben, bár ők inkább az akusztikus greengrassban hisznek, amely mellé ezúttal mennyei csokoládés kalácsot fogyaszthatunk a Babkában.

A teljes névsor és menetrend a fesztivál honlapján megtalálható. Az INTRO a rendezvénysorozat első napján, október 9-én reggel és délelőtt zajlik majd a fővárosban, fél kilenctől 11 óráig.

A belépés ingyenes

A tíz Facebook-esemény.

 

https://recorder.blog.hu/2020/09/30/intro_indiefolk_croissant_melle_vagy_magikus_atvaltozas_az_andrassy_uton_kavehazi_minikoncertek_a_ca
INTRO: Indiefolk croissant mellé, vagy mágikus átváltozás az Andrássy úton? Kávéházi minikoncertek a CAFe Budapest Fesztiválon
süti beállítások módosítása