Balatoni gördeszkázással segíthetjük a zeneipart

2020.09.26. 16:00, Gaines

korbedeszkazas.jpg

Október közepén rendhagyó jótékonysági akcióval, a Balaton körbedeszkázásával támogathatjuk a járványhelyzetben nehéz helyzetbe került zeneipari szereplőket. Az adománygyűjtéssel egybekötött gördeszkázásra október 15-ei hétvégén fog sor kerülni.

Az ötletgazda Horváth Renátó, az eastaste.net ügynökség, a BalconyTV Budapest alapítója és a Budapest Showcase Hub, Banding projektek társalapítója, maga is 10 éves kora óta gördeszkázik. Most a MOL Nagyon Balatonnal és a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal összefogva szervezi meg a sporteseményt: a cél, hogy minél többen deszkázzák körbe (vagy legalább egy szakaszon) a Balatont, és anyagilag, sporttal vagy virtuális részvételükkel támogassák a magyar zene szereplőit, úgy előadókat, mint háttérembereket, hogy ne kelljen elhagyniuk a pályájukat. (Egy friss felmérés szerint a brit hivatásos zenészek egyharmada pályaelhagyásra kényszerülhet a koronavírus miatt.)

Aki tehát szeret gördeszkázni, az - saját felelősségre, védőfelszereléssel - regisztrálhat az eseményre, akár a teljes körre, akár külön csak egy napra; külön-külön nagyjából 70 kilométert fognak megtenni a deszkások. De ettől függetlenül is lehet támogatni a kezdeményezést: bármennyit lehet adományozni a Fábián Juli Emlékalapítvány részére. 

ITT ÍRTUNK HÁROM FILMRŐL, AMELYEK SZEREPLŐI A DESZKÁZÁSBAN TALÁLNAK EUFÓRIÁRA

A szervezők azt írják, rengeteg videóval fognak jelentkezni a körbedeszkázás előtt, alatt és után is: "Mi a közös abban, hogy az emberek az életüket a zenének szentelik és abban, hogy emberek körbedeszkázzák a Balatont? Mindkettő őrültség és mindkettő szenvedély. Mi most a deszkázás szenvedélyével szeretnénk segíteni életben tartani a zenét" - fogalmaznak. További részletek a Facebook-eseményoldalon.

https://recorder.blog.hu/2020/09/26/balatoni_gordeszkazassal_segithetjuk_a_zeneipart
Balatoni gördeszkázással segíthetjük a zeneipart
süti beállítások módosítása