Klippremier! YOULÏ: Holnap

2020.09.17. 10:04, Gaines

youliholnap.png

Horányi Juli projektje, a Youlï nálunk mutatta be mindkét nagylemezét, a másodikat tavaly áprilisban. Most megérkezett legújabb, magyar nyelvű dala, az optimista elektropopos Holnap, melyhez színpompás videó is párosul. Premier!

A dalszerző-előadó így mesél a Holnap üzenetéről: "Hiszek abban, hogy a jelenlét, a most-ban élés nagyon fontos, ugyanakkor ennek van egy másik része, ami már úgy érzem szinte társadalmi elvárássá vált és sokszor érzem magamon ennek a pressziónak a negatív hatásait, konkrétan azt, hogy mindig mindent azonnal akarunk, mindig most kell lépni, rögtön reagálni. Aki nem elég gyors, az lemarad, ez pedig gyakran kapkodáshoz, átgondolatlansághoz vezet és ahhoz, hogyha nem sikerül valami rögtön akkor elszomorodunk és kudarcként éljük meg. Pedig miért ne lehetne kivárni, míg a dolgok helyükre kerülnek? Miért ne lehetne megadni az időt magunknak, hogy valamit megemésszünk vagy megérjen bennünk a változtatni akarás? Miért ne lehetne a Holnap az a nap, amikor belefogunk a nagy dolgok megvalósításába? Vagy ha ér bennünket valami rossz, akkor is kell egy Holnap amiben ott a remény, hogy lehet még szebb, jobb a jövőnk. Úgy gondolom most a járvány okozta új életünkben is nagy szerepe lett a bizakodásnak és a jobb Holnapban való reménykedésünknek, ami nem azt jelenti, hogy nem kell szembenézni azzal ami épp most van, de muszáj bízni abban, hogy lesz ez még jobb is és ami ma rossz az sem végérvényes és túl fogunk jutni rajta.”

A minimalista klipet Veres Balázs rendezte, aki már első hallásra motiváló dalnak tartotta a Holnapot: "arra hivatott ösztönözni a hallgatóit, hogy legyenek bizalommal önmaguk felé és bátran fessék színesre az olykor szürkének látszó hétköznapjaikatA film vizuális koncepciója egy fiktív világba vezet és az önmagaddal való találkozás szimbólumát járja körül.Mint a film, úgy a forgatás is tocsogott a pozitív energiákban, mondhatni egy másik bolygón zajlott a folyamat. Juli bája és frissessége kiváló csatornaként funkciónál a dal üzenete számára. A mozgás minden esetben nagyon fontos társa a zenének, Szeri Viktor koreográfiájának segítségével Juli kiválóan mesél így is." A klip operatőre Ladocsi András, látványtervezője Ács Alíz Veronika, az alapos és kreatív utómunka elkövetője pedig Kovács Dávid voltak.


lássuk is a a Holnapot, de ne holnap, vagyis ma, sőt, még inkább ma is és holnap is, van rá idő:

Youlï Facebook-oldal

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_159.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/09/17/klippremier_youl_holnap
Klippremier! YOULÏ: Holnap
süti beállítások módosítása