Családon belüli erőszak miatt elítélték a Kasabian volt énekesét

2020.07.07. 14:13, Gaines

kasabian_2.jpg

A Kasabian tegnap jelentette be a Facebook-oldalán, hogy megválik énekesétől, Tom Meighantól. Ma újabb információk kerültek napvilágra, melyek szerint Meighan bíróság előtt bűnösnek vallotta magát abban, hogy bántalmazta volt menyasszonyát, Vikki Agert.

A Kasabian tegnapi Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy Meighan közös megegyezéssel elhagyja a zenekart. A rövid indoklás szerint "Tom magánjellegű problémákkal küzdött, amelyek jó ideje kihatással voltak a viselkedésére, és jelenleg minden energiájával arra koncentrál, hogy egyenesbe jöjjön". A magánjellegű problémák természetéről egy nappal később lebbent fel a fátyol: a friss hír szerint Meighan megjelent egy leicesteri bírósági meghallgatáson, ahol testi sértés vádjában bűnösnek vallotta magát.

A frontember április elején, a karantén idején "erős alkoholos behatás alatt" támadta meg ex-menyasszonyát; Meighan először tagadta a bántalmazás tényét, ám köztéri kamerák felvétele bizonyította, hogy megütötte, és a bokájánál fogva rángatta a nőt a házuk hátsó kertjébe. A tanúvallomások alapján Ager zúzódásokat szenvedett a térdén, a bal könyökén, a bokáján és a nagylábujján, és kivörösödött a nyaka, ami a rendőrség megerősítése szerint is a bántalmazás eredménye. A támadásnak egy gyerek is a szemtanúja volt, ő hívta ki a rendőrséget az esethez.

Meighan ügyvédje a meghallgatáson azt mondta, az énekes számára "személyes szégyenfolt", hogy családon belüli erőszak vádjával kell megjelennie a bíróságon, de "csak magát okolhatja érte". A bíróság végül mindössze 200 órányi fizetés nélküli közmunkára ítélte az énekest. Meighan alapító tagja az 1997-ben alakult angol zenekarnak, de már a 2004-es debütalbum óta minden dalt a gitáros Sergio Pizzorno szerzett. A zenekar nem nyilatkozott arról, keresnek-e új énekest, a döntésüket hétfői közleményük alapján nem kívánják a továbbiakban kommentálni.

Címkék: kasabian tom meighan
https://recorder.blog.hu/2020/07/07/csaladon_beluli_eroszak_miatt_eliteltek_a_kasabian_volt_enekeset
Családon belüli erőszak miatt elítélték a Kasabian volt énekesét
süti beállítások módosítása