Magyarradar – BAAB

2020.07.04. 16:22, Gaines

dy7i7290.jpg

A 2018-as alapítású BAAB szupergroup a Mocsok 1 Kölykök, az Uzipov, az Óperentzia, és a Soerii & Poolek tagjaiból áll össze, alterrock zenéjükkel a héten megjelent első nagylemezükön lehet behatóbban megismerkedni. Velük pedig itt és most.

Mikor alakult: 2018.január 3.   

Hol alakult: A HolyChicks próbatermében

Tagok, hangszerek: Pulius Tamás - ének, billentyűk, Horváth Barnabás Botond - gitár, ének, Hargita Gábor - dob, Fábián Tamás - basszusgitár

Stílus: boldogságos

Hatások: Ami a legközelebbi inspiráció a zenekarnak, az talán az elmúlt 30 év rock és pop zenéje.

Kiadó: Mertez Kiadó

Történet: Alapvetően egy régebbi koncepció volt Pulius Tomi és Fábián Tomi között, majd Pulius Tomi és Horváth Barna között, mikor Barna a Mocsok 1 Kölykök lemezén dolgozott 2016 elején. Ekkor született meg az első Pulius Tomival közös dal, és a közös zenekar ötlete.

Megjelenések: Az első koncertünk a 2018-as Fishing on Orfűn volt, ahol gyakorlatilag már ezzel a repertoárral léptünk színpadra. 2019 elején pedig megjelent az első EP-nk Nevada címmel, amin a Nevada, a Küldtem képet és a Berágó című dalunk szerepelt.

Jövőkép: Egyre inkább népszerűsíteni a zenekart, egyre több dalt írni - bár már megvan a következő két lemezre is az anyag. Töltény van, már csak célpont hiányzik.

Mellékprojektek: Pulius Tominak a Mocsok 1 Kölykök, amiben a 2016-os lemez óta Barna is jelen van mint gitáros. Barna neve ezen kívül a Soerii & Poolekből is ismerős lehet, valamint közösen üzemeltetnek stúdiót Takács Zoltán Jappánnal, Jappan&Barnsz néven. Gábor a BAAB-on kívül az Uzipovot is erősíti a dobokon.

Szexepil: Az egy másik zenekar.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Talán ez az első lemez lesz az első nagy lövés, a legnagyobb lövésre még várunk.

Közeljövőbeli tervek: Tervezzük, hogy mielőbb kijövünk egy új klippel, illetve nagyon várjuk már augusztus 21-ét, amikor újra közönség előtt játszhatunk Debrecenben, a Campus Elevenen.

BAAB a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_43.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/07/04/magyarradar_baab
Magyarradar – BAAB
süti beállítások módosítása