Elhunyt Bonnie Pointer, a Pointer Sisters tagja

2020.06.09. 09:49, Gaines

bonnie.jpg

Hatvankilenc éves korában elhunyt Bonnie Pointer, a Pointer Sisters alapító tagja. A halálhírt az énekesnő testvére, Anita Pointer erősítette meg a sajtónak, a halál okáról egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Az oaklandi Bonnie Pointer a hatvanas évek végén, kamaszkorában kezdett énekelni a templomban húgával, June-nal, és duó felállásban kezdték el pályájukat Pointers, vagy The Pair, azaz "a páros" néven. 1969-ben csatlakozott hozzájuk nővérük, Anita, majd 1972-ben a legidősebb testvér, Ruth is beadta a derekát, és 1977-ig négyen alkották a Pointer Sisterst. Debütalbumuk 1973-ban jelent meg, countryt, funkot, soult és rockot ötvöző dalaikkal hamar sikereket értek el: 1974-es, Bonnie által szerzett, Fairytale című számuk Grammy-díjat kapott a legjobb country duó vagy zenekari énekteljesítmény kategóriájában; a dalt Elvis Presley is feldolgozta.

Bonnie 1977-ben kiszállt az együttesből, hogy szólókarrierbe kezdjen - a Pointer Sisters ezt követően, a nyolcvanas években ért fel a csúcsra, és került fel a slágerlisták top 10-ébe a He's So Shy, a Slow Hand, az Automatic, a Neutron Dance és a Girls Aloud feldolgozásában elhíresült Jump (For My Love) dalaival. Bonnie a Motown kiadóhoz szerződött, és Jeffrey Bowen producerrel - későbbi férjével - három szólólemezt adott ki, majd visszavonult a stúdiózástól, egészen 2011-es visszatéréséig, a Like A Picasso című, utolsó albumáig. A Heaven Must Have Sent You című 1966-os Elgins-dal fdiszkófeldolgozásával 1979-ben a 11. helyig jutott a Billboard slágerlistáján.

Bonnie még a 2000-es években is turnézott, testvéreivel pedig két alkalommal állt újra össze: 1994-ben a hollywoodi hírességek sétányán ünnepelték meg együtt a csillagukat, két évvel később pedig a Jumpot adták elő közösen Las Vegasban. A Pointer Sisters jelenlegi felállásában az eredeti tagok közül már csak Ruth énekel, a két másik tag Ruth lánya és unokája. June 2006-ban hunyt el, Anita és Bonnie idén emlékezett meg róla Feels Like June című közös dallal, ami így Bonnie utolsó stúdiófelvétele.

 

https://recorder.blog.hu/2020/06/09/elhunyt_bonnie_pointer_a_pointer_sisters_tagja
Elhunyt Bonnie Pointer, a Pointer Sisters tagja
süti beállítások módosítása