Tíz hét után újra megnyílt az Abbey Road

2020.06.06. 12:49, Gaines

abbey-road-cover.jpg

A világhírű londoni stúdió a koronavírus megfékezésére hozott kormányzati korlátozások miatt kényszerült bezárni kapuit, tíz hét után először fogadott újra zenészeket - a hiátust követő első felvételt a Royal Philharmonic Orchestra rögzíthette Melody Gardot jazzénekessel.

A Királyi Filharmonikus Zenekar március óta volt tehát az első zenekar az Abbey Roadon; az amerikai énekesnő még az év első felében stúdiózott volna Londonban, de a járvány közbeszólt, és most is csak virtuálisan tudott csatlakozni Párizsból.

Az Abbey Road a világ egyik leghíresebb stúdiója, elsősorban a The Beatles lemezcímben és -borítón is megörökített kötődése révén, de megfordult ott a Pink Floyd, Radiohead, Kanye West és a Depeche Mode is. Az intézmény jövőre fogja ünnepelni fennállása kilencvenedik évfordulóját, és ez idő alatt most kellett először zárva tartania: még a második világháború alatt is nyitva maradtak. Most az újranyitásnál elmondásuk szerint betartották az egészségügyi előírásokat: a szimfonikus zenekar behívott tagjainak létszámát a megszokott felére csökkentették, két méter távolságra ültették a zenészeket, és a rézfúvósokat még jobban elkülönítették. A felvétel során pedig nem mozgolódhatott senki.

LIGETI GYURIT CSAK EGY PLAFON VÁLASZTOTTA EL AZ ABBEY ROADON PAUL MCCARTNEY-TÓL

A karanténnak volt egy jó hatása is az Abbey Roadra: március végén sikerült felújítani, átfesteni a híres zebrát, ahol normális esetben járókelők és rajongók tömegei vonulnak át nap mint nap, a járvány alatt ellenben kiürültek a utcák. A zarándokhely ráadásul a műemlékvédelmi törvények hatálya alá esik, ezért a helyhatóság engedélye nélkül nem is lehetett volna csak úgy renoválni.

https://recorder.blog.hu/2020/06/06/tiz_het_utan_ujra_megnyilt_az_abbey_road
Tíz hét után újra megnyílt az Abbey Road
süti beállítások módosítása