Megnyitott a Dürer Öböl a Lupán

2020.06.05. 14:41, Gaines

durerobol.jpg

Budapest kultikus szórakozóhelye, a Dürer lett a névadója a Lupa-tó eddig Öböl Strand néven ismert részének. A közönség tavaly már megismerkedhetett a Dürer Öböl „tesztverziójával”, ám idén a teljes partszakasz vendéglátását és programszervezését átvállalta a Dürer. A régi-új hely június 5-étől várja a látogatókat.

A Dürer Kert a névadó Ajtósi Dürer sorról kilépve tehát "strandosított" formában, a Budakalászon található Lupa-tó öblében bővíti a kulturális életet. Ennek köszönhetően idén négy programhelyszín biztosít platformot az előadóknak, fellépőknek, vagy akár az alkotó kedvű látogatóknak. A változatos meglepetésszerűen jelentkező programkínálatban ugyanúgy helyet kapnak kézműves workshopok, mint bábelőadások, a vízi színpadon "egy csellista, vagy egy hangdrumos, netán egy szaxofonos játékát" lehet meghallgatni az ebéd mellé, este pedig DJ-k szórakoztathatják a parton járókat. A strandon sportolásra is lesz lehetőség, a belvárosból külön busz szállítja a strandolókat a Dürer Öbölbe és a Lupa Beachre, ahová este 7-től már jegyet sem kell venni. A Dürer Öbölben a Hemingway étteremmel együttműködésben idén két vendéglátó egységet működtet a parton, a parkolóban a Lupa Autósmozi vetít népszerű filmeket, június elején például a Blöfföt, a Csupasz pisztolyt vagy A tanút

durerobol2.jpg
A Dürer Öböl idén is különös figyelmet fordít a zöld szemléletre, amely a programokban is meg fog jelenni: a kézműves foglalkozások, workshopok fő irányvonalát képezi majd az újrahasznosítás és környezetvédelem.

Részletek a Dürer Öböl Facebook-oldalán.

https://recorder.blog.hu/2020/06/05/megnyitott_a_durer_obol_a_lupan
Megnyitott a Dürer Öböl a Lupán
süti beállítások módosítása