Magyarradar – Péter és Pál

2020.05.20. 11:05, Gaines

pp03.jpg

Péter és Pál duó a Meztelen Diplomaták két alapító tagjának friss folkpop formációja, annyira friss, hogy az első klipjük április végén jelent meg, amit május 18-án követett a bemutatkozó nagylemez, könnyen énekelhető, napfényes-nosztalgikus szerelmesdalokkal, gazdag akusztikus hangszereléssel. Nem is vártunk tovább, hogy megkérjük a duót, meséljenek magukról a Magyarradarban.

Mikor alakult: 2019

Hol alakult: Solymár, Györgyliget

Tagok, hangszerek: Szacsvay Gergely – ének, gitár, taps, Tóth Attila – ének, gitár, dúdolás

Stílus: Folkpop a városszéli mezőkről

Hatások: Juan Wauters, Mac DeMarco, José González, Paul Simon, Bob Dylan, Donovan, Kex, Kaláka, Muzsikás

Kiadó: Bemutatkozó nagylemezünk szerzői kiadásban jelent meg.

Történet: Mindketten egyszerű, könnyen énekelhető dalokat írtunk. Ez volt a közös alap már a legelejétől. Nagyon natúr, visszafogott, teljesen akusztikus albumot álmodtunk. Témában nem igazán kötöttük meg egymás kezét, de előbb-utóbb valahogy mindig a szerelemnél lyukadtunk ki. Teljesen autodidakta módon kezdtük el rögzíteni ezeket a nagyon személyes hangulatú dalokat. Ahogy gyűltek a kevésbé vagy jobban kidolgozott felvételek, úgy vált egyre világosabbá, hogy egy profi producerre is szükségünk lesz, aki finoman fazonra szabja a frizurát. Tövisházi Ambrussal már dolgoztunk korábban is egy albumon és nagyon megszerettük benne, hogy úgy tudott hozzátenni a dalokhoz, hogy nem akart minket megváltoztatni. Éreztük, hogy ehhez a munkához is ő lenne a legmegfelelőbb segítség. Vállalta, pedig nem volt egyszerű a feladat. Úgy kellett ezeket a sokszor csak egyszálgitáros dalokat finoman felöltöztetnie, hogy közben megőrzi egyszerűségüket. A felvételek alatt sokat dolgoztunk a szabadban, ahonnan a környék hangjai először csak véletlenül, később már tudatosan váltak hangszerekké a zene hátsó szövetében. Valahogy így született meg szépen lassan a Péter és Pál. Egyszerű, könnyen énekelhető szerelmesdalok félhomályos kérdésekkel, titkos álmokkal.

pp01.jpg

Megjelenések: Virágfejek (LP, 2020)

Küldetés: Ott, ahol vagy. Abból, amid van. Azokkal, akik körbevesznek.

Jövőkép: Úgy 40 év múlva a családdal és barátokkal kiegészülve valami mezőn, kora őszi délután egy szabadtéri akusztikus koncert.

Mellékprojektek: Meztelen Diplomaták

Szexepil: Csak őszintén, lazán, természetesen!

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az első nagylemezünk megszületése.

Közeljövőbeli tervek: Járvány legyőzése, lemezbemutató megtartása.

Péter és Pál a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_134.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/05/20/magyarradar_peter_es_pal
Magyarradar – Péter és Pál
süti beállítások módosítása