Magyarradar – Exotic Girlfriend

2020.05.07. 10:09, Gaines

szelsomafoto.jpg

Az ironikus lo-fi indie garázspopot játszó Exotic Girlfriend 2018 elején alakult, először kétfős szerelemprojektként, majd négyesfogattá bővülve. Már felfigyeltünk emlékezetes klipjeikre, és közreműködtek egy különleges színházi előadásban, most pedig végre bemutatkoznak magyarradarunkban is. (fotó:Szél Soma)

Mikor alakult: 2018. augusztus

Hol alakult: Costa da Caparica, Portugália 

Tagok, hangszerek: Neményi Lilla (basszusgitár, vokál), Papp Zsófia (dob, vokál), Soós Andi (ének), Varga Noémi (gitár, vokál)

Stílus: Courtney Barnett és Mac DeMarco kelet-európai szerelemgyereke. 

Hatások: Szomorú és nem annyira szomorú számok.

Kiadó:  Még nincs ;)

Történet: Noémivel az egyetemen ismerkedtünk meg. Sokáig  nem éltünk egy városban, de így is mindig egymás támaszai voltunk. 2018-ban szerelmi csalódásokkal és szakmai dilemmákkal küzdöttünk, ezért jobbnak láttuk elutazni egy napfényes helyre. Portugáliában a jéghideg óceánban ugráltunk, kikapcsoltuk a telefonunkat és egyszer csak elkezdtek ömleni belőlünk dalszövegek, amiket a saját élményeink inspiráltak. Mindketten a művészeti szakmában dolgozunk, de zenével az Exotic Girlfriend előtt nem foglalkoztunk. A zeneszerzésben barátaink, Nedeczky Dóra és William Smith segítettek, az Eastern European Accent című számunk zenéjét pedig Korb Géza (Rock Band for Old Men, Puma Danger) írta. Aztán tavaly februárban miért ne alapon csináltunk egy klipet az Exotic Girlfriend számhoz, aminek köszönhetően meghívtak a Kolorádó fesztiválra. Ekkor kerestük meg Neményi Lillát, majd később Papp Zsófit, hogy csatlakozzanak a zenekarhoz. Az biztos, hogy nem gondoltuk volna két éve, amikor először leírtuk azt  hogy ‘I wanna be your Exotic Girlfriend’ hogy ez fog kisülni belőle.

galikandrasfoto.jpg
fotó: Gálik András

 

Megjelenések: Végre volt egy kis időnk ezért márciusban felraktuk a Bandcampünkre egy kétszámos demót. Az év végéig szeretnénk kiadni egy négy számos EP-t is.

Küldetés: Nagyon boldogok lennénk, ha minél több lányt tudnánk inspirálni arra, hogy elkezdjenek zenélni. Célunk, hogy terjesszük a női hangot a zenében, és bátorítsuk a csajokat hogy csináljanak zenekart, akármilyen szinten is játszanak.

Jövőkép: Primavera 2021.

Mellékprojektek: Nem rég elindítottunk egy hírlevelet, amiben a személyes találkozás hiányát próbáljuk meg enyhíteni. Túlélési stratégiákat, olvasmányokat, filmeket, zenéket osztunk meg kéthetente, a Facebook oldalunkon lehet feliratkozni rá.

Szexepil: Fellépő ruhák, különösen Andi cipői. 

Legnagyobb eredmény, elismerés: Annak örülünk a legjobban, hogy amit csinálunk, ahhoz tudnak kapcsolódni az emberek. Fantasztikus élmény volt fellépni a Trafóban Molnár Csaba és Marcio Kerber Canabarro Tropical Escape című darabjában, illetve Nőnapon a Gólyában, mielőtt beütött a krach. Nagyon örültünk, amikor bejutottunk a Kikeltetőbe, a Keretblog tehetségkutatójába, és egészen a döntőig meneteltünk.

Közeljövőbeli tervek: Több új dalon is dolgozunk, amiket ha majd újra ki lehet mozdulni, szeretnénk felvenni, a Pisces Moon Sign című számunkkal együtt, amit már élőben játszottunk, de még nem rögzítettük. Közben klipeken is agyalunk, gyakorlunk, tanulunk és próbálunk annyi időt együtt tölteni virtuálisan, amennyit csak lehetséges.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/05/07/magyarradar_exotic_girlfriend
Magyarradar – Exotic Girlfriend
süti beállítások módosítása