Albumpremier! BETWIXT: Red

2020.04.24. 10:00, Gaines

btwxt_group_final_1.jpg

Betwixt pécsi underground dj-kollektíva mindkét válogatáslemeze nálunk debütált, elsőként a Blueprint, egy évvel később pedig a Yellow, így aztán nem lehetett kérdés, hogy a következő, újabb színt kipipáló, Red is a Recorderen jelenjen meg. Premier!

red_ep_cover_3000x3000px.jpgA BETWIXT olyan platform, ahol megfér egymás mellett a techno, a future beats, a hip hop és a legelvetemültebb kísérleti elektronika. Nem unatkoztak az elmúlt évben: tavasszal a PEN Fesztivál keretein belül Pécsre csábították a holland futurebeats ikont, Jarreau Vandalt, szeptember elején egyenesen a legendás Ed Banger Recordstól igazoltak fellépőt Myd személyében, októberben pedig a francia diszkózsenivel, Breakbottal dupláztak otthon és Budapesten. Emellett az idei évben indították útnak Pécs On Stage névre keresztelt videósorozatukat, ahol friss, izgalmas pécsi produkciókat mutatnak be különleges helyszínekről egy profi kameracsapat szárnysegédletével.

A vörös kiadvány – a krútól megszokott módon – az eklektikát helyezi mindenek elé. Az Amerie hangmintákkal körbeölelt basszusszőnyegektől és akusztikus gitár témáktól kezdve, francia electro-t idéző szintiőrületen és house-kirándulásokon át, egészen az instrumentális lofi hiphopig terjed a merítés.

A házi producerbrigád (BRSK, bõmber, marion, illben, Levkō, BandiT) mellett a tavalyi Klipszemléről a Legjobb látvány díjával hazatérő OIEE, a budapesti éjszaka 12 éves múltra visszatekintő bástyája, a LavaLava frontembere, Mate Tollner és a manapság pezsgő hazai lofi hiphop / Soundcloud szcéna feltörekvő figurája, Fangs is bedobott 1-1 dalt a közösbe. A RED háttérmunkálataiért a korábbi BETWIXT kiadványok esetében már jól bevált páros felelt: a mastering Nagy Roland füleit, míg a borító Lugosi Tamás ‘Scham’ kezeit dícséri.


és akkor halljuk is a hat éves kollektíva új lemezét, íme a Red:

A Betwixt hivatalos oldala

Betwixt a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_21.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/24/albumpremier_betwixt_red
Albumpremier! BETWIXT: Red
süti beállítások módosítása