Hajts át a piroson, már úgyis mindegy!

2020.03.19. 11:24, Gaines

avalanches.png

Új dallal jött ki a The Avalanches, amely készülő harmadik nagylemezük előfutára, márpedig aki ismeri az ausztrál kollektíva munkatempóját, az tudja, miért lehet ennek különösen örülni. A táncos klippel is megtámogatott Running Red Lights ráadásul a tavaly elhunyt David Bermant is megidézi.

Az Avalanchest sok-sok éven keresztül úgy ismerték a zenerajongók, mint "az a banda, akik 2000-ben kiadtak egy lélegzetelállító lemezt, aztán se kép, se hang". A 2000-es, formabontó, állítólag több mint 3500 hangmintából összekollázsolt Since I Left You után másfél évtizeden keresztül mentek a találgatások, vajon megtörik-e a melbourne-iek az egylemezes átkot, végül aztán 2016-ban kijött a csapat második nagylemeze, Wildflower címmel (itt írtunk róla kritikát). Ehhez képest a négy év várakozás szinte semmi. A két alaptag, Robbie Chater és Tony Di Blasi egy hónapja jelentkezett először új számmal, a morze-videókkal felvezetett We Will Always Love You-val, ami Smokey Robinson és a The Roches hangmintái mellett Blood Orange vendégszereplésével büszkélkedhet.

A második beharangozó dal, a Running Red Lights is eklektikus vendéggárdával bír: a Weezer-frontember Rivers Cuomo énekel, a Los Angeles-i illetőségű rapper Pink Siifu pedig a néhai David Berman (a Silver Jewsból és a Purple Mountainsból) dalszövegét szavalja el verzéjében. A szövegrész a Purple Mountains lemezen szereplő Darkness And Coldból származik; az Avalanches korábban többször dolgozott együtt Bermannal, például a Wildflower zárószámába is meghívták közreműködőnek. "David pár évvel ezelőtt beleegyezett, hogy megossza velünk a szavait a középső nyolcasra. Fura érzés most, hat hónappal a halála után publikálni a dalt, de nagyon boldogok vagyunk, hogy még hallhatta a számot, és sokat jelent nekünk, hogy nagyon tetszett neki" – írja az Avalanche. A dalhoz Greg Brunkalla rendezett videót, melyben az America's Got Talent volt versenyzője, Erik Cavanaugh táncolja végig a Los Angeles-i éjszakát, egy jövendőmondó tanácsára virágcsokorral keresve fel szíve választottját, hogy aztán kiábrándító meglepetés érje, és az este autós üldözéssel érjen véget. Az új lemezről még nincs több információnk, se megjelenési dátum, se albumcím vagy számlista, csak hogy lesz.

https://recorder.blog.hu/2020/03/19/hajts_at_a_piroson_mar_ugyis_mindegy
Hajts át a piroson, már úgyis mindegy!
süti beállítások módosítása