Madlib, Oh No és a Stones Throw fénykora. The Professionals: The Professionals (lemezkritika)

2020.03.08. 11:36, coffinshaker

A Stones Throw emblematikus producere Freddie Gibbs után egy másik karizmatikus rapperrel (aki történetesen a testvére) bútorozott össze, a végeredmény pedig ha másokat nem is, a lemezkiadó régisulis rajongóit biztosan felvillanyozza majd. Lemezkritika a Recorder magazin 79. lapszámából.

Előadó: The Professionals

Cím: The Professionals

Kiadó: Madlib Invazion

Megjelenés: 2020. január 17.

Stílus: hiphop

Kulcsdal: Timeless Treasure

Madlib és Oh No közös projektje a The Professionals-album (ők egyébként testvérek), és ez negyvenöt percnyi jól megszokott hangmintázást, klasszikus beat-struktúrákat és vintage reppelést jelent, a régisulis Stones Throw-fanatikusok garantáltan a pénzüknél vannak. Annak ellenére, hogy a lemez kicsit amúgy lassan indul be, az első pár szám annyira nem is húzza be a hallgatót, de aztán a B-oldalra a szolidan jazzes-soulos kompozíciók összeszedik magukat – lehet, hogy nem a végére kellett volna pakolni az összes jó zenét. Meg lehet, hogy bátrabban is stúdiózhatott volna a két testvér, mert a komfortzónájukat egy pillanatra sem hagyják el, pedig Madlib a tavalyi Bandanán igencsak bizonyította, hogy még mindig érti a szakmát.

7.5/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2020/03/08/madlib_oh_no_es_a_stones_throw_fenykora_the_professionals_the_professionals_lemezkritika
Madlib, Oh No és a Stones Throw fénykora. The Professionals: The Professionals (lemezkritika)
süti beállítások módosítása