Tizenhárom év után újra együtt a Genesis

2020.03.04. 12:18, Gaines

genesis.jpg

A Genesis bejelentette, hogy idén novemberben és decemberben újra összeállnak tíz Egyesült Királyság-beli stadionkoncert erejéig. A legendás csapat tagjai utoljára 2007-ben léptek együtt színpadra megalakulásuk 40. évfordulója alkalmából.

A zenekar azzal az alaptrióval (Phil Collins, Tony Banks, Mike Rutherford) fog újra koncertezni, amely Peter Gabriel, Anthony Phillips és Steve Hackett kiválása után, a hetvenes évek közepétől állandósult. Az újjáalakulásról szóló pletykákat idén januárban megerősíteni látszott, hogy a triót együtt tűnt fel a New York Knicks egyik meccsén, tegnap pedig akkor került ki a BBC Radio 2 beharangozója, miszerint egy "óriási zenekar" újra összeáll, amikor a Genesis megosztott egy régi fekete-fehér fotót a trióról "hárman maradtak" képaláírással. A bejelentés Zoe Ball BBC-s rádióműsorában történt meg, Rutherford így fogalmazott: "A Genesis hangzásvilág még mindig megvan. Hiányzott. Jó újra játszani."

ELVÁLÁSOK ÉS TÚLÉLÉSEK: A GENESIS-DOKUMENTUMFILM

Phil Collins egy idegrendszeri betegség miatt már nem tud dobolni, ezért 18 éves fia, Nicholas fogja kísérni őket az év végi Genesis-koncerteken. (Ő dobolt Phil Collins szólókoncertjein is tavalyi világ körüli turnéján.) "Úgy játszik, mint én, és hasonló az attitűdje. Megvan a közös kiindulópont" – mondta Collins a fiáról. Egyúttal azt is elárulta, hogy el fogják játszani a kötelező slágereket, ám olyanokat is válogatnak hozzájuk, amiket már rég nem adtak elő. A csapat utoljára 13 éve lépett együtt színpadra, lemezt pedig az 1997-es Calling All Stations óta nem adtak ki. 2010-ben beiktatták őket a Rock and Rall Dicsőségek Csarnokába.

PHIL COLLINS SZARKASZTIKUS ÖNÉLETRAJZI KÖNYVÉRŐL IS ÍRTUNK

Címkék: genesis
https://recorder.blog.hu/2020/03/04/tizenharom_ev_utan_ujra_egyutt_a_genesis
Tizenhárom év után újra együtt a Genesis
süti beállítások módosítása