Klippremier! Turbo: Iránytű

2020.02.11. 14:00, Gaines

turbo_2020_4.JPG

Tavaly ősszel több éves visszavonulás után visszatért a Turbo zenekar, előbb egy klippel, majd nagylemezzel. A magyar nyelvű számok közül most az Iránytűhöz készült új videó, ami nálunk látható először.

A Csillagból emberré című album közönségkedvenc dalához, az Iránytűhöz készítette soron következő videoklipjét a zenekar. Delov Jávor dobos így mesélt a forgatásról: "Valóban egy csodás helyszínen, egy igazi birtokon forgathattunk Pápától egy kőhajításnyira. Ennek a helyszínnek az energiája és szépsége a maximumra sarkalta mind Dávidot, mind a kameramanunkat és csapatát, Polonyi Andrisékat. Már-már olyan a helyszín, mintha nem is Magyarországon járnánk, hanem egy eldugott észak-európai tájat idéző településenEredetileg egy sokkal hűvösebb, ridegebb, havasabb tájat vizionáltunk magunk elé, azonban az időjárás szeszélyének köszönhetően ez másképp alakult, cserébe viszony gyönyörű fényeket és naplementéket kaptunk ajándékba. A forgatást megelőző este igazi élmény volt, régi Turbo időket idéző, mesélős, nevetős, csapatépítő házibuli."

A premierhez még egy miniinterjú is készült a zenekar két másik tagjával, Tanka Balázs énekessel és Vigh Dávid gitárossal. íme:

Tavaly októberben jelent meg az új, magyar nyelvű nagylemezetek, a Csillagból emberré. Mennyire vagytok elégedettek az albummal és milyen a fogadtatása?

Vigh Dávid: Az adott körülmények és a ráfordított energia összefüggésében mi csípjük az albumot. A fogadtatásról nem nagyon van infónk. De tuti nem lettünk világsztárok, mert arról hallottunk volna… :)
Tanka Balázs: Igen elégedettek vagyunk a lemezzel. Bár én úgy érzem, hogy ez valami új sztorinak a nyitánya inkább. Ki tudja, majd meglátjuk...

Mit lehet tudni a klip háttérmunkáiról, küldetéséről?

V.D.: A kameratechnikát illetően nem spóroltunk és ez, illetve az operatőr, Polonyi András szakértelme és ízlése látszik a képeken. Introspektív, picit befelé tekintő klipet szerettünk volna, hiszen a dal is egy belső útról szól.
T.B.s: Talán ez volt eddig a legösszeszedettebb klipforgatásunk. Le a kalappal az alkotók előtt. Mind a helyszín (Playa Luna), mind a stáb zseni volt, szuper volt a hangulat és ez szerintem a képeken is átjön.

Hol látjátok magatokat 10 évvel később a hazai zenei palettán?

V.D.: Lehet, hogy addigra öregen, lepattanva, de szeretném, ha hűek tudnánk maradni önmagunkhoz, a Turbo eredeti hitvallásához és a közönség számától függetlenül azt a bizonyos energianyalábot meglovagolva az élő zene varázsát tudnánk prezentálni. Azt a fílinget, amiből manapság a media felerősödött zajában igen kevés van.
T.B.: Egyetértek Dáviddal.

Mire számíthat tőletek a közönség március 27-én az Instant - Fogas Komplexumban?

V.D: Néhány klasszikus mellett, főleg az új anyag dalainak kibontott verzióira
T.B.: Remélem egy igazi teltházas klubbuli lesz. Ez a mi pályánk, ahol összeadódnak az energiák. Várjuk nagyon!


A felvételek a pápai Playa Luna Rendezvényhelyszínen készültek, Polonyi András és Vigh Dávid rendezésében. Ezzel a számukkal A Dal 2020 legjobb harminc dala közé is bejutottak, itt lehet nyomon követni az indulás részleteit. A március 27-ei koncert eseményoldala pedig itt található.


lássuk akkor az új klipet:

Turbo a Facebookon

Fotó: Polonyi András

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_95.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/02/11/klippremier_turbo_iranytu
Klippremier! Turbo: Iránytű
süti beállítások módosítása