Japán zajrock, mexikói folk és ghánai különlegesség is lesz az idei Kolorádón

2020.02.06. 15:04, Gaines

kolorado103.jpg

Bejelentették a június 17-től 20-ig tartó idei Kolorádó fesztivál első fellépőit, lesznek ínyencfalatok bőven.

A nemzetközi porondról jön például az Angliában élő, japánokból alakult Bo Ningen, akik noiserockjukba néhol acid punkos gitártémákat, máskor elszállós neo-pszichedéliát, megint máskor mathrockos bonyodalmakat kevernek. Szintén londoni székhelyű a The KVB, azaz Klaus Von Barrel és Kat Day duója, tőlük sötét elektronikára, posztpunk-shoegaze-darkwave borongásokra lehet számítani. Az ausztrálok a The Drones mellékprojektjeként létrehozott Tropical Fuck Stormmal képviseltetik magukat, debütalbumukról azt írtuk, "varacskos, sárbahentergetett, bluespunkosan mocskos zene, kitüremkedő zajkitörésekkel", élőben biztos még durvábbak.

Először jön hazánkba Nilüfer Yanya, a londoni énekes-gitáros-dalszerző tavaly megjelent bemutatkozó nagylemeze keresztbe-kasul átível a zsánereken, alt-rockon, popos tánczenén és soul-jazzen. A ghánai Ata Kak személye és múltja legalább olyan izgalmas, mint highlife-dancehall-hiphop hibrid zenéje: az autodidakta zenész Obaa Sima című, 90-es évek elején rögzített kazettáját 2015-ben adták ki újra hatalmas sikerrel, miután hosszas kutakodás után az Ata Kak művésznév mögött rejlő Yaw Atta-Owusu nyomára bukkant az a blogger-kiadóvezető, aki még 2002-ben egy ghánai bolhapiacon beszerezte a rejtélyes albumot. La Bruja De Texcoco pedig egy mexikói transznemű előadó, aki a helyi folklórt és tradicionális folkzenei stílusirányzatokat fuzionálja boszorkányos szövegekkel egész egyedi módon.

Az elektronikát illetően Hamburgból jön az electro-technós Helena Hauff, a minimál acid-drone felől újhullámos technón át befordulós, hipnotikus önkifejezés felé visszakanyarodó Daniel Avery, a német Hunee, a brit Allaby, és még sokan mások. 2016-os megszűnése után most egy napig feltámad a Rakéta fesztivál, az underground előadók egyik legfontosabb egykori seregszemléje, hogy megmutassák a nagyközönségnek az aktuális hazai hálószobazenészeket. Magyar részről pedig többek között fellép a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, a Csaknekedkislány, a Platon Karataev, a Middlemist Red, a Ricsárdgír, a , a Carson Coma és a Dorota.

Jegyek online ITT, offline pedig ITT kaphatók. Facebook-eseményoldal.

kolorado102.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/02/06/japan_zajrock_mexikoi_folk_es_ghanai_kulonlegesseg_is_lesz_az_idei_koloradon
Japán zajrock, mexikói folk és ghánai különlegesség is lesz az idei Kolorádón
süti beállítások módosítása