Magyar együttest is jelöltek az év albuma díjára a független zenei vállalatok

2020.02.04. 10:36, Gaines

impala2019.png

Az IMPALA nevű nemzetközi lobbiszervezet, mely független zenei kiadókat és szervezeteket tömörít magában, minden évben kioszt több díjat, köztük az év legjobb európai független lemezét is megszavazzák. A 22 jelöltet felvonultató 2019-es szűkített listára felkerült a Goodybe Darjeeling debütáló albuma, a remek Total Confusion is.

A 2016-ban alakult, az évek során felállásában és a zenekar nevében is egy kicsit módosuló Goodbye Darjeeling gitárközpontú, angol szövegű lemezéről, amit Ligeti György producer segített tető alá hozni, a Recorderes premier kapcsán ezt írtuk: "nagy érzelemvilágú, fülbemászó dallamvezetésű anyag született húzós ritmusszekcióval, dinamikus és változatos gitártémákkal, meg olyan britpopos énekkel, amit még a britpop is megirigyelne. Szerepelnek a lemezen nagyívű, középtempós indie himnuszok, punkhúzású szerzemények és energikus popdalok is." A zenekar akkor elmondta, nagyon rég vártak már arra, hogy elkészüljön az első nagylemezük, így aztán a tíz szám leképezi ezt az önismeretet ünneplő felnövéstörténetét a garázspróbáktól a stúdiólemezes bemutatkozásig.

MINDEN, AMIT A GOODBYE DARJEELINGRŐL TUDNI KELL

Az IMPALA betűszó az Independent Music Companies Associationt fedi; a kezdőbetűk azért nem stimmelnek, mert egyszer átnevezték magukat, lényeg, hogy a brüsszeli székhelyű, 5000 tagot számláló, európai független zenei vállalatok egyesülete a független zenészek érdekeit képviseli Európában, és évente kiosztott díjával meg is ünnepli őket. Idén tizedik alkalommal osztják ki a díjat, az európai országok által jelölt lemezek listáján pedig a Goodbye Darjeeling mellett olyan zenekarok és előadók lemezei szerepelnek, mint az egyik legnépszerűbb dán elektronikus zenész, Trentemøller, a Moderat egyharmadát alkotó, szólóban EDM-től rave-en át posztrockig kísérletező Apparat, az indusztriál svájci nagykövetei, a The Young Gods, valamint a Mercury-díjra is jelölt brit rapper, Little Simz, de találunk finn folkot és grúz hiphopot is a névsorban. A korábbi években olyanok nyerték az IMPALA díját, mint Caribou, a the xx, Adele, José Gonzalez, és tavaly a Viagra Boys; magyar részről pedig jelölték már a Compact Disco, az Ocho Macho, a Kállay Saunders BandByeAlex és az Úzgin Űver egy-egy albumát is. A teljes idei shortlist itt olvasható, alább egy Spotify-lejátszási lista a jelöltekből, és a Total Confusion.

https://recorder.blog.hu/2020/02/04/magyar_egyuttest_is_jeloltek_az_ev_albuma_dijara_a_fuggetlen_zenei_vallalatok
Magyar együttest is jelöltek az év albuma díjára a független zenei vállalatok
süti beállítások módosítása