Dalpremier! Apey: Truth About Supermarkets

2020.01.19. 15:00, Gaines

670a553.jpg

Az elmúlt bő egy évben Áron András valamennyi formációja sűrű időszakot tudhat magáénak, a Trillion második nagylemezétől a LAZARVS néven újjászülető Apey & The Pea tízéves jubileumáig. Apey szólóban is aktív, Lee Olivérrel közös folkfeldolgozásai után most új dallal érkezik, ami egyben egy ősszel megjelenő lemez előfutára.

Truth About Supermarkets című dalról így mesélt röviden Apey: "2018 decemberén egy hipermarketban jött az ihlet amikor megpillantottam egy áruházi mikulást. Nézegettem pár percig, őszintén szólva ijesztő volt beleképzelni magamat a helyébe, vagy az ölébe. Ezután kezdtem elgondolkozni egy olyan country szövegben, mint a Cocaine Blues, ahol egy vidám köntösben mesélnek el egy totálisan kriminális történetet. A morbid de vicces tartalmat viszont másképpen értelmezve a szám számomra inkább arról szól, hogy mennyire is hiányos a mai világ empátiája, elkényelmesedve mélyen a modern világ alkalmazásainak foteljébenSpoiler, a mikulás meghal a végén." Ezt a beharangozót jövő héten követi majd egy újabb szám a digitális megosztókon (Nothing At All) az őszre tervezett Book Of Changes című lemezről.

TÜRHŐ HIMNUSZOK: A TÍZ LEGJOBB APEY-SZÁM

Január 24-én az Akváriumban lesz legközelebb Apey-koncert, ahol vélhetőleg ezt a dalt is meg lehet majd hallgatni élőben. Facebook-esemény.

és akkor jöjjön az új dal, boldog karácsonyt minden anyaszomorítónak:

Apey a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_10.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/01/19/dalpremier_apey_truth_about_supermarkets
Dalpremier! Apey: Truth About Supermarkets
süti beállítások módosítása