Nemcsak a humorban ismerik a tréfát – Szombat este Satöbbi a Robotban

2020.01.17. 10:51, Gaines

satobbi.jpg

(X) A Satöbbi zenekar már lassan negyven éve rendületlenül és rendszeresen koncertezik, abszurd-ironikus szövegeikkel, újhullámos zenéjükkel örvendeztetve meg közönségüket. Január 18-án, szombat este akusztikus bulit tartanak a Robotban – mivel egy évben csak néhányszor szoktak fellépni, nem érdemes kihagyni a garantáltan szórakoztató műsort.

A Satöbbi eredete 1982. április elsejére nyúlik vissza, akkor alapította meg két óbudai gimis, Seres Péter gitáros-dalszerző és Pethő Th. Zsolt énekes, aki egy rövid ideig a Svéd Asztal művésznevet vette fel, majd később a L’art pour L’art Társulat és a Holló Színház oszlopos tagja lett. Fennállásuk első pár éve intenzíven telt: 1983-ban felléptek a Ki Mit Tud?-on, két évvel később pedig a Depeche Mode első budapesti koncertjén játszottak előzenekarként. (Élményeiről részletesen itt mesélt nekünk Seres Péter.)

A new wave-et skával, reggae-vel, poppal és rockkal ötvöző, a Madness által is inspirált, fanyar humoros szövegvilágú csapat életében komoly törést okozott, amikor kultúrpolitikai okokból nem engedték kiadni első felvett nagylemezüket, ám megmaradtak hobbizenekarnak, és a két alaptag mellett változó tagsággal tartottak klubesteket a Láng művházban, a Banánban és a Gödörben. 1996-ban A világ legszebb dalai címmel jelentettek meg lemezt, amit huszonegy évvel később követte a második, szintén viszontagságos háttérsztorival rendelkező Vissza a pénzt! című kiadvány – már a jelenlegi felállással (az albumot kétszer kellett rögzíteni stúdióban, mert az első felvétel egy merevlemez-meghibásodás folytán megsemmisült). A Satöbbi elsősorban mégiscsak koncertzenekar, élőben mindig szoros kapcsolatot ápolnak a közönséggel, a frontember hátteréből fakadóan nagy adag humorral. Most ráadásul akusztikus csomagolásba öltöztetik dalaikat.

A Satöbbi január 18-án, szombat este 20 órakor lép fel a Robotban. Facebook-esemény. Jegyet kizárólag a helyszínen, belépéskor lehet vásárolni.

https://recorder.blog.hu/2020/01/17/nemcsak_a_humorban_ismerik_a_trefat_szombat_este_satobbi_a_robotban
Nemcsak a humorban ismerik a tréfát – Szombat este Satöbbi a Robotban
süti beállítások módosítása