Thom Yorke, Lykke Li és Stormzy már biztosan ott lesz a 2020-as Pohoda fesztiválon

2020.01.15. 15:36, Gaines

pohoda_thom.png

Még messze van az idei Pohoda, ami minden évben az egyik kedvenc fesztiválunk, és nem csak azért, mert a szomszédos Trencsénben rendezik meg, de a szervezők az elmúlt hónapokban már elkezdték csepegtetni a fellépőneveket. Idén júliusban Thom Yorke rajongói bátran utazhatnak a trencséni reptérre, de a grime aktuális nagyágyúi is házhoz jönnek majd.

A július 9-ei hétvégén esedékes, három napos fesztivál egyik legelső húzóneveként jelentették be Thom Yorke-ot, aki tavalyi lemeze, az Anima anyagával érkezik majd Szlovákiába; szólókoncertjeit mindig rendkívül egyedi vizuális körítésbe csomagolja az élőben improvizáló Tarik Barri, és ezúttal is elkíséri Nigel Godrich a koncertre, melyen új dalok mellett a korábbi szólólemezekről, vagy épp a Suspiria filmzenealbumról is játszanak majd számokat. Érkezik továbbá a grime két ünnepelt brit sztárja. Aki nem jutott el tavaly a Glastonburyre, az idén Pohodán nézheti meg magának, miért vált egy csapásra mainstream sztárrá Stormzy, és élőben hallhatjuk majd a Vossi Bopot meg a többi slágert. Hasonlóan izgalmas figura Slowthai, aki tavalyi punk attitűdű debütalbumával robbant be a brit rapszcénába, és Mura Masával közös kollaborációi a Recorder több szerzőjének évösszegző listáján előkelő helyen szerepelt.

A RECORDER STÁBJÁNAK KEDVENC 2019-ES DALAI KÖZÜL ITT LEHET CSEMEGÉZNI

Tavaly év végén jelentették be, hogy ott lesz még Pohodán a 2000-es évek egyik legfontosabb brit zenekara, a Carl Barât és Pete Doherty vezette The Libertines, amely 2014-ben alakult újjá; a 2019-ben Mercury-díjat nyert Wolf Alice az indie gitárzene képviseletében; a Metronomy, azaz Joseph Mount indietronicás projektzenekara; akivel pár éve a szigetes koncertjekor interjúztunk is; vagy épp a black midi, akiket tavaly ősszel a Dürerben kaphattunk el. Aki követte a tavalyi bejelentéseket, az meglepődhet, hogy idén ismét kiemelt helyen szerepel Lykke Li a line-upban: ennek az az egyszerű oka, hogy a svéd elektropop énekesnő tavaly egy törölt repülőjárat miatt nem tudott odaérni a fellépésére, így aztán idén pótolja be az elmaradt 2019-es pohodás koncertjét. A kihirdetett nevek között megtaláljuk még az izraeli indiepopos Lola Marsh-t, Jpegmafiát, a Floating Pointst, Yves Tumort, valamint a tradicionális mongol torokéneklést és hangszerelést metallal ötvöző The Hu-t.

BESZÁMOLÓNK A 2018-AS POHODÁRÓL

A következő hónapokban még újabb nevek várhatók, addig a teljes programért ide lehet kattintani, a három napra érvényes bérletet 109 euróért lehet megvásárolni.

https://recorder.blog.hu/2020/01/15/thom_yorke_lykke_li_es_stormzy_mar_biztosan_ott_lesz_a_2020-as_pohoda_fesztivalon
Thom Yorke, Lykke Li és Stormzy már biztosan ott lesz a 2020-as Pohoda fesztiválon
süti beállítások módosítása