Minden kívánság teljesül a Müller Péter Sziámi AndFriends pénteki koncertjén az Instantban

2020.01.15. 17:26, Gaines

mullersziami.jpg

(X) Január 17-én, péntek este 8-tól rendhagyó koncertet ad a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar az Instant-Fogasban, átadták ugyanis az irányítást a közönségnek, és velük közösen alakították ki, mely számok hangozzanak el a kívánságkoncerten.

Müller Péter Sziámit remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek, a magyar underground egyik legjelentősebb alakja a nyolcvanas évek óta, az URH-tól a Kontroll Csoporton át a Sziámi különböző felállásaiig rendületlenül közvetít az aktuális közérzetről, az elmúlt években a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekarával, akikkel két nagylemezt is megjelentetett (Látom, ha hiszem – 2014; Nevess magadra! – 2018). Különleges kívánságkoncertje csak olyan számokból áll össze, amiket a rajongók szavaztak meg: több mint negyven számot kínáltak fel választási lehetőségként még tavaly novemberben, ezekre lehetett szavazni a Facebook-eseményoldal posztjában. Sziámi-szerzemények mellett találni köztük Kontroll Csoportos dalt (például a Besúgók és provokátorokat), URH-sat (például a Vigyetek el), és persze a legfrissebb album is képviselteti magát (például az Államosítani kéne című számmal). 

Január elején zárult le a szavazás, a legtöbben (majdnem háromszázan) a Ha előrelátó csecsemő lettél volna és a Kicsi, kicsiszolt kő című dalokat akarják hallani a koncerten, de természetesen ennél jóval több szám fog felcsendülni péntek este. A zenekar menedzsere és a koncert producere, Maróti Dániel kérdésünkre elmesélte, azért találták ki ezt a koncepciót, hogy megköszönjék a közönségnek a kitartást, és hogy rendre telt ház előtt játszhatnak Budapesten. A 41 dalos lista egyébként az alapján állt össze, amit a zenekar jelenlegi felállásában "vállalható módon el tud játszani. Ezek közül sem mindet tettük bele, mert amiket a zenekar amúgy is el fog játszani, azokat nem szavaztattuk megNagy örömünkre nagyon sokan szavaztak, és így alakult ki a pénteki műsor. Izgalmas lesz, mert voltak meglepetések is, de természetesen azok a dalok kerültek főleg előre, amik a legismertebb számai a URH-Kontroll-Sziámi életműnek."

A zenekar vendége bongor, a vajdasági színész-rendező Berta Csongor rapper alteregója, aki együttesével eljátszik majd néhányat legjobb dalaik közül. Jegyek már csak korlátozott számban kaphatók, nem érdemes tovább várnia azoknak, akik még nem zsákoltak be belépőt, de menni szeretnének a koncertre.

Még egyszer tehát: Müller Péter Sziámi AndFriends Kívánságkoncert, 2020, január 17., péntek este 20 óra, Instant-Fogas, jegyek itt kaphatók, Facebook-eseményoldal.

https://recorder.blog.hu/2020/01/15/minden_kivansag_teljesul_a_muller_peter_sziami_andfriends_penteki_koncertjen_az_instantban
Minden kívánság teljesül a Müller Péter Sziámi AndFriends pénteki koncertjén az Instantban
süti beállítások módosítása