A Rage Against the Machine ismét beveszi a sivatagot

2020.01.03. 10:02, Gaines

ratm_1.jpg

Kihirdették a 2020-as Coachella fesztivál programját, hivatalosan is megerősítve, hogy a három fő fellépő egyike az újjáalakult Rage Against the Machine lesz. A zenekar már tavaly novemberben megelőlegezte a részvételét, amikor bejelentették, hogy néhány észak-amerikai koncert erejéig újból összeállnak.

A Rage Against the Machine elsőre talán meglepő lehet headlinerként, tekintve, hogy az elmúlt években a rock helyett inkább r'n'b és hiphop előadók képviseltették magukat az előkelő poszton (2015-ben még az AC/DC és Jack White trónolt Drake mellett, tavaly The Weeknd, Beyoncé és Eminem foglalta el a fő fellépő helyeket). Zach de la Rocháék azonban fontos részét képezik a Coachella-történelemnek: Beckkel és a Toollal egyetemben ők voltak a legelső fesztivál headlinerei, majd 2007-ben a hét évvel korábbi feloszlásuk után először a Coachella kedvéért álltak újra össze, szóval nem is lehetett kérdés, hogy idén is az ő nevüket fogják a legnagyobb betűméretben nyomni a plakátra. A rock ezzel azért hódította vissza a terepet a popban egyeduralkodó hiphop/r&b-től, hiszen szombaton és vasárnap Travis Scott, illetve Frank Ocean foglalja majd el a fesztivál nagyszínpadát.

ÍGY KOSARAZTA KI TAVALY KANYE WEST A COACHELLÁT

A további kiemelt fellépők között megtaláljuk Thom Yorke-ot, Lana Del Reyt, FKA twigset, a Run the Jewelst, Megan Thee Stalliont, a Disclosure-t, DaBabyt és Lil Uzi Vertet, de ott lesz a fesztiválon Fatboy Slim, a BROCKHAMPTON, Charli XCX, az Idles, a King Gizzard & the Lizard Wizard, Caribou, Carly Rae Jepsen, Freddie Gibbs & Madlib, Lil Nas X és Denzel Curry is. Az egyik meglepő név a listán Danny Elfman, aki legendás filmzenéi (rengeteg Tim Burton-film, a Karácsonyi lidércnyomás, a Simpson-család főcímzenéje) mellett az Oingo Boingo nevű new wave-zenekar énekes-frontembere volt a kilencvenes évek közepéig. "Ha mész a Coachellára, és nem lelkesedsz Danny Elfmanért, akkor nem is vagy igazi Coachellás!" – állapította meg egy rajongó a Twitteren. A fő előadók java részét pár napja már belebegtették, ám a pletykált nevek közül végül egy kimaradt a végleges szórásból: a RATM-hez hasonlóan szintén frissiben újjáalakult My Chemical Romance egyelőre nem szerepel a line-upban. A 2020-as Coachellát az április 10-ei és 17-ei hétvégéken fogják tartani.

POPZENÉSZBŐL FILMZENESZERZŐ, MEG A TÖBBI MESTER

coachella_2020.jpg 

https://recorder.blog.hu/2020/01/03/a_rage_against_the_machine_ismet_beveszi_a_sivatagot
A Rage Against the Machine ismét beveszi a sivatagot
süti beállítások módosítása