Remixpremier! Pátkai Rozina x AnnaElza: Sea Song

2019.12.30. 14:30, Gaines

patkaianna.png

Pátkai Rozina visszatérő vendég a Recorderen szólóprojektjével, különféle formációival, versmegzenésítéseivel, kollaborációival. Ez utóbbiak közé tartozik a vadonatúj remix, amelyet a 2016 decemberében álomszerű videójával nálunk debütált, majd a tavalyi Taladim lemezre is felkerült Sea Songhoz készített AnnaElza. Premier!

"Happy all day long" – így szól a remix refrénje az ünnepekhez méltóan. "A remixet AnnaElza készítette, aki egy nagyon vagány szaxofonos producerlány, és a hamarosan megjelenő lemezéról ez az első dal, ami megjelenik" – fogalmaz Pátkai. AnnaElza gyerekkora óta zenei pályára készült, az Erkel Ferenc Zeneiskola és a Bartók Béla Konzervatórium után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát, mint jazz-szaxofonos, korábbi zenekaraival (The Funday Specials, City Chords, AnnaElza Live) főleg a jazz és a hiphop világában alkotott, önálló projektjében viszont az elmúlt években az elektronikus zene, azon belül a house és a techno felé fordult.

"Nyárra szeretném befejezni az első remix lemezem, amin a számomra kedves előadóktól dolgozok fel pár kedvenc dalt. Különböző műfajok közül válogatok, de mindegyik a house világában találkozik végül, egy lemezen" – mesél AnnaElza a remixelésről. – "A remixelés számomra egy nagyon izgalmas, megunhatatlan, ingerdús folyamat, ami engem is folyamatosan inspirál és kreatívvá tesz. Olyan előadókkal, dalokkal tudok dolgozni, akikkel, amikkel amúgy nem sodort volna össze az élet. Szeretem az előadókat teljesen más zenei környezetbe helyezni, mint amiben megszokhattuk őket. Egy ismert szöveg és dallam a megszokottól eltérő, esetleg meghökkentő zenei matériába ágyazva pedig akár új közönséget is bevonzhat." Az első single-ről pedig ezt mondta: "Rozinával régi ismeretség, barátság köt össze minket, ettől függetlenül valószínűleg  ugyanúgy megcsináltam volna ezt az átdolgozást akkor is, ha nem ismerem, mert elsőre beleszerettem a Sea Songba. Egyedi hangja, a dal mély, megnyugtató hangulata, különleges karaktere végtelen lehetőséget adott az átdolgozáshoz." A remixlemez mellett ősszel várható a We Are Coming című house EP megjelenése, ahol AnnaElza a kész anyagokat most először nem nagyzenekarral álmodta színpadra, hanem DJ-szett formájában.


halljuk tehát az új remixet:

ez pedig az eredeti Sea Song:

rozinapatkai.com
Pátkai Rozina Facebook-oldala

AnnaElza Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_85.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2019/12/30/remixpremier_patkai_rozina_x_annaelza_sea_song
Remixpremier! Pátkai Rozina x AnnaElza: Sea Song
süti beállítások módosítása