Néha összerezzenünk, a zen' meg én – Klippremier! Gege feat Lil Frakk: Enged

2019.12.17. 16:22, Gaines

gege_2.png

Az alternatívbölcsészhip-hop színeiben alkotó Gege, azaz Sára Gergely jövőre megjelenő új lemezéről már mutattunk egy beharangozót, a létfilozofikus Sétát. Most újabb szám érkezett, szintén klippel együtt: a Lil Frakkot fícsöringelő Enged osztott képernyős videójával a hétköznapi feszkókról elengedését (is) zenésíti meg. Premier!

A dal a 2020-ban megjelenő Út című lemez 4. single-je a Séta, a Trip és a Null24 után. Így mesél róla Gege: "A Triphez hasonlóan kicsit lazább hangvételű szöveg, de itt sem marad el a kettősség, nincs egyértelműen pozitív konzekvencia. Alapvetően a meg-, ki-, be-, át- és elengedés körbejárásáról, különböző élethelyzeteken keresztüli, különböző nézőpontokat érvényesítő megvilágításáról szól. Lil Frakk talán az eddigi legkomolyabb szövegét írta meg erre a közreműködésre, szerintem nagyon jól illeszkedik a lemez Lo-Fis, kicsit merengősebb, borongósabb, elmélázósabb hangulatába." Frakk a maga részéről ennyit fűz hozzá: "Ez volt az első komolyabb ajjajom, de nem az utolsó."

A klipet Szén Benjámin rendezte, a forgatókönyvet is ő írta, az ő fejéből pattant ki az osztott képernyős megoldás. Egy reggeltől estig tartó forgatás eredménye a végleges anyag, Gege részeit az albérletében vették föl, Frakkét pedig egy buszmegállóban és a 277-es buszon, ami azért is vicces, mert a szöveget is ott írta. A kamera és a vágóasztal mögött Benji SZFE-s csoporttársa, és egyébként állandó vizuális munkatársa, Pál Ákos foglalt helyet. 

Ami pedig a közeljövőbeli terveket illeti, Gege a jövő év első felében tervezi kiadni a lemezt, de előtte mindenképp ki szeretne dobni még legalább 2 single-t. "Nem véletlen, hogy most inkább úgy döntöttem, hogy egyenként mutatom meg a dalokat a közönségnek. Az Út ténylegesen egy út, ezek pedig állomások. Előbb el kell jutni A-ból B-be, aztán B-ből C-be. Körbe kell nézni, meg kell ízlelni, hogy milyen az utazás, mire az ember a kezébe kaphatja az egész térképet. Ha megvannak az előzetes tapasztalatok, onnan már sima lesz az eligazodás, nem kell GPS meg Maps sem."


lássuk tehát az út legújabb szakaszát, az Enged című dalt: 

Gege a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_5.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/12/17/neha_osszerezzenunk_a_zen_meg_en_klippremier_gege_feat_lil_frakk_enged
Néha összerezzenünk, a zen' meg én – Klippremier! Gege feat Lil Frakk: Enged
süti beállítások módosítása