Filmrecorder. Kirepült a gyerek, mehet a maszti vakulásig - Mrs. Fletcher (kritika)

2019.12.11. 09:11, Gaines

mrs-fletcher2.jpg

Az egyedülálló anyuka és mamlasz főiskolás fia párhuzamos, szexuális felfedezésekben gazdag történetei akkor kezdenének érdekessé válni, amikor már véget is ér az HBO új minisorozata. Ez a kritika először a Recorder magazin 77. számában jelent meg.

A Mrs. Fletcher onnan indul, ahol a Sráckor befejeződött: a negyvenes, elvált anyuka búcsút int főiskolát megkezdő 18 éves fiának, és fogalma sincs, mihez kezdjen ezután az életével. A hét félórás részből álló minisorozat nem sokkal hosszabb, mint Richard Linklater filmje, és a rendelkezésre álló szűkös játékidő a kárára válik. A Gimiboszi és az Apró titkok alapműveinek szerzője, Tom Perrotta saját regényét adaptálta - lehet, hogy könyvként egyben volt, így elkapkodott.

Nem segít, hogy a cselekmény két szálon fut: otthon Eve Fletcher (Kathryn Hahn) fantáziál, kísérletezik a szexualitással – hol pornóba képzeli magát, hol fia emós osztálytársával kavar –, a fősulin meg a neandervölgyi Brendant (Jackson White) szembesül azzal, hogy nem neki áll a zászló. Utóbbi elméletben működne, de gyakorlatban szimplán unalmasak a bamba, szexista srác megpróbáltatásai.

Kathryn Hahn kellő mélységet ad az unatkozó kertvárosi háziasszony szatirikus típusfigurájának, hitelesíti a drámai pillanatokat, meg azt is, ahogy részegen, csokis kekszet habzsolva maszturbál pornóra a konyhapadlón. Az utolsó pár részre a mellékszálak is egyre érdekesebbé válnak, a finálé édeshármasa megkapó és életszerű. Kár, hogy mire elkezd kibontakozni valami, már vége is.

Mrs. Fletcher

hol látható: HBO
osztályzat: 6/10
szerző: Huszár András

https://recorder.blog.hu/2019/12/11/filmrecorder_kirepult_a_gyerek_mehet_a_maszti_vakulasig_mrs_fletcher_kritika
Filmrecorder. Kirepült a gyerek, mehet a maszti vakulásig - Mrs. Fletcher (kritika)
süti beállítások módosítása