Filmrecorder. Túlélőthriller, bitch! - El Camino: A Breaking Bad Movie (kritika)

2019.12.06. 09:24, Gaines

el_camino.jpg

Végre megtudhatjuk, mi történt Jesse Pinkmannel, a Breaking Bad ultrapeches bűnözőjével. De kellett ez nekünk? Ez a kritika először a Recorder magazin 77. számában jelent meg.

Amikor utoljára láttuk Jesse Pinkmant, üvöltve száguldott a sivatagban, miután egykori mentora, majd esküdt ellensége, Walter White kiszabadította a neonácik fogságából. Ha valakinek mindez nem jelent semmit, felesleges megnéznie az El Caminót. Vince Gilligan csak a Breaking Bad-rajongóknak készítette ezt a megkésett epilógust, meg talán Aaron Paulnak, akit a sorozat vége felé kicsit cserbenhagytak a karaktere szenvedéspornójában.

Az alapvetően jóravaló, erkölcsi iránytűjét megőrző Jesse kiérdemelte a megváltást, és bár a neki szentelt kétórás filmre aligha volt szükség, nem baj, hogy elkészült. Nosztalgiára játszik, nem több egy hosszúra nyújtott utóiratnál, s mint ilyen, meg sem kísérel olyan, saját jogán is lebilincselő karakterrajzot nyújtani, mint a Better Call Saul előzménysorozat.

A flashbackek felsorakoztatnak pár régi szereplőt, ami főleg arra emlékeztet, milyen könnyű volt elengedni a kompletten lezárt sorozatot, és mennyire nem hiányzik, hogy újabb jeleneteket lássunk belőle. A jelenbeli események elegendők egy viszonylag izgalmas thrillerhez, kis westernnel toldva.

Jesse potenciális jövője pedig optimistább, mint a Breaking Bad ámokfutása után. Jó neki.

El Camino: A Breaking Bad Movie

hol látható: Netflix
osztályzat: 6/10
szerző: Huszár András

https://recorder.blog.hu/2019/12/06/filmrecorder_tulelothriller_bitch_el_camino_a_breaking_bad_movie_kritika
Filmrecorder. Túlélőthriller, bitch! - El Camino: A Breaking Bad Movie (kritika)
süti beállítások módosítása