"Bosszantsd fel a barátaidat, idegenítsd el az embereket" - pénteken jön a bristoli underground krémje

2019.12.03. 15:39, RRRecorder

avon_terror_corps.jpg

Mocsári dub, kamaragoth, industrial metal riddims és még sok minden más: a bristoli Avon Terror Corps kollektíva, valamint a jamaicai zene legfurább mutációit bemutató Bokeh Versions kiadó december 6-án mutatkozik be egy egész estés bulin a Gólyában.

Bristolról sokaknak máig a triphop jut eszébe, de a kicsit is műveltebbek tudják, hogy a drum and bassben és a dubstepben is jelentős szerepet töltött be a város. Az utóbbi időben a dubstep utáni zenék sokféleségét reprezentáló, egyben egyéni hangú Young Echo kollektíva tűnt fel. Mostanában pedig a Bokeh Versions kiadó és az Avon Terror Corps kollektíva. Utóbbi fontos szerepet játszik a Guardian nemrég megjelent, a helyi "fura zenéket" bemutató cikkében.

A Bokeh Versions kiadó már létezik néhány éve, és akik a dub szokatlan változatait követik, bizonyára találkoztak vele, hiszen itt jött ki például a Seekers International, a Duppy Gun és Jay Glass Dubs több lemeze is (utóbbi idei albumát itt ajánlottuk) - de akár japán kísérleti hiphoppal is találkozhattunk a nagyszerű kiadó katalógusában. A nemzetközi merítéssel szemben az Avon Terror Corps egy helyi kollektíva, a bristoli "különc, fura alakok" hozták létre, a fenti Guardian-cikkben olvasható önjellemzés szerint. A közös nevező az, hogy meglehetősen zajos, kísérletező zenék jönnek ki itt, emellett az indusztriál, az elektronikus tánczene, a posztpunk, a politikus spoken word, a dark ambient, a dub irányából is jönnek hatások. A legjobb bevezetést a kollektíva világába az alább meghallgatható két válogatás nyújtja.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy Bokeh Edwards kiadóvezető nagy megbízhatósággal hozza a roppant szórakoztató posztokat és lemezismertető leírásokat. A No Sleep Till Avon válogatáson pl. ezek a műfajok hallhatók: "psychotrill, indigenous trip-hop, EBM slammers and chamber goth". "Ultimate feedback industrial metal riddims from Bristol's Bad Tracking, sure to upset friends and alienate ppl" - ez meg a Bad Tracking EP-jének felvezető szövege - ami után ez a vallomás következik: "pedig olyan kedves kis kiadónak tűntünk... de mindig büszkék voltunk arra, hogy a kiadványaink nem hasonlítanak egymásra". A kultikus NTS rádión hallható Bokeh Versions műsornak pedig ez a leírása: "no-world psych, swamp dub, forest noises, cyberphunk dembow and ritual industrial".

A Bokeh Versions és az Avon Terror Corps egy nagyszabású estén mutatkozik be december 6-án a Gólyában, a Küss Mich szervezésében. Lesz négy élő fellépés: az említett Bad Tracking mellett Salac, Jackson Veil Panther és Burden; továbbá több DJ is, köztük az említett Bokeh Edwards, valamint DJ Ductape, Matt Light, itthonról pedig Cookies és Splatter. Facebook esemény itt.

https://recorder.blog.hu/2019/12/03/_bosszantsd_fel_a_barataidat_idegenitsd_el_az_embereket_penteken_jon_a_bristoli_underground_kremje
"Bosszantsd fel a barátaidat, idegenítsd el az embereket" - pénteken jön a bristoli underground krémje
süti beállítások módosítása