Dalpremier! Napokon: Holofernes

2019.12.02. 11:00, Gaines

napokon_live_pic.jpg

Napokon tavaly már alaposan feszegette a rockzene határait, ötödik sorlemezükön sokszínű elektronikával dúsították fel korábban már megjelent négy EP-jüket (ezek szintén a Recorderen debütáltak). Máris készül a soron következő, szám szerint hatodik LP, és az első beharangozó dal alapján a csapat visszakanyarodik a gyökerekhez.

A négytagú formáció (Kacsóh Dániel – ének, Ratkóczi Huba – gitár, Kolozsi Péter – basszusgitár, szintetizátorok, Mózes Zoltán – dob) így mesél a progrockos szerzeményről: "Egy következő dalfüzér, avagy egy leendő új album első darabja a Holofernes, amellyel a Napokon az elmúlt évek kísérletezősebb zenei világa után visszakanyarodik az ösztönösebb, rockosabb vonalhoz. A szöveg bibliai ihletésű, Judit könyve inspirálta, konkrétan Holofernész babiloni hadvezér életének utolsó estéje. Az évezredes történetbe azonban Kacsóh Dániel személyes tapasztalatait is beleénekli. A hangmérnöki és produceri teendőkért ezúttal is Kolozsi Péter basszusgitárosunknak jár a dicséret."


A régebbi számok mellett a Holofernes is megszólal majd a Napokon Kispárnával közös december 7-i koncertjén, a TRIP Hajón. Facebook-esemény.


és akkor jöjjön a fejvesztős dal, szóval csak óvatosan a headbangeléssel:

Napokon a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/12/02/dalpremier_napokon_holofernes
Dalpremier! Napokon: Holofernes
süti beállítások módosítása